Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

CODA


Som en CODA (Child of Deaf Adults/Barn till döva vuxna) så är Ruby den ända i hennes familj som har hörsel. När familjens fiskeföretag hotas så slits Ruby mellan att fullfölja hennes passion för musik och rädslan att överge hennes föräldrar.


Originaltitel CODA
Regissör Sian Heder
Manus Sian Heder, Victoria Bedos, Stanislas Carré de Malberg, Eric Lartigau, Thomas Bidegain
Genre Drama
Skådespelare Emilia Jones, Troy Kotsur, Daniel Durant, Marlee Matlin, Ferdia Walsh-Peelo, Amy Forsyth, Eugenio Derbez, John Fiore, Lonnie Farmer, Kevin Chapman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 165
Filmnummer 140781

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HansMoleman
2022-08-03
Gillade den trots alla filmklyschor och förutsägbarheten. Väldigt bra skådisar och varm och fin!
Filmguden911
2022-07-26
Inte i närheten av Familjen Belier! Det franska originalet är så mycket bättre. Svag 3a.
fridenpaden
2022-04-17
Det hon gjorde på sista scenframträdandet räknade jag med att hon skulle göra i första. Snacka om dålig manusförfattare jag skulle vara. Men å andra sida så har vi... 1:19:31
dr_Robert
2022-04-13
Feelgood: 4/5. A weak four however. I mean, it’s basically another generic ”High School Musical” with some deaf people thrown in. But still there is some charming element to it. Clearly not the best film of 2021 however. The more quirky Licorice Pizza is better in a similar genre.
Körsbär
2022-04-09
Klart bättre än jag väntade mig, stark fyra!
Sheepy
2022-03-28
Rakt igenom en mysig film med hjärtat på rätta stället (med ett par scener som sticker ut lite extra, bl.a. koncertscenen). Tyvärr följer den en standardmall vilket gör att man aldrig blir särskilt överraskad.
djonipony
2022-03-26
Stark trea. Pga hur svagt även 2021 var, liksom året innan för övrigt, hoppas jag på denna på morgondagens Oscarsgala. Fullt medveten, dock, om kvinnlig regissör lär göra att Power of the Dog tar hem det mesta. Hoppas wokeismen visar sig vara svagare än befarat.
Robodan
2022-03-19
Absolut inte dåligt. En varm och bra film, men i jämförelse med det franska originalet är den blek. Ett stort plus för att skådespelarna är döva på riktigt och att teckenspråket därmed är korrekt. Där har man gjort ett bättre arbete än i förlagan, men i övrigt är det lite fegt. Man vågar inte dra ner sig i svärtan på samma sätt. I Familjen Beliér är relationen till mamman mycket problematisk och sången mycket mer tabu vilket gör att allt känns större och viktigare. En annan sak jag gillar bättre med originalet är att kärlekshistorien verkligen är en bisak som här lyfts fram ganska mycket längre. Slutligen är låtarna mycket starkare. Men mycket fungerar i CODA också. Bra skådespelare generellt och fiske fungerar bättre än osttillverkningen. Filmens höjdpunkt är fortfarande tystnaden på konserten.
Ful_fisk
2022-03-10
Fin och härlig feel good-film som känns som att den kommer från hjärtat! Tyvärr förlitar den sig lite väl mycket på klassiska berättarkonventioner, vilket förtar chansen för filmen att bli riktigt lysande, men trots detta väger det positiva över med råge. Trevlig film som jag är glad att jag såg!
ShenLong
2021-08-21
mysig. inget märkvärdigt alls egentligen, inte något vidare spännande eller nytänkande story. skådespelet är bra men inget utmärkande där heller. kul med teckenspråk
Visa äldre kommentarer »