Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Closer


En dramatisk berättelse om två par och deras passion, kärlek och svek. När mannen från det första paret träffar kvinnan från det andra paret så uppstår stora komplikationer.


Originaltitel Closer
Regissör Mike Nichols
Manus Patrick Marber
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen, Julia Roberts, Nick Hobbs, Colin Stinton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9302
Filmnummer 24028

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av connya
I en lågmäld men samtidig rapp dialogdriven film berättar regissören Mike Nichols historien om fyra personer: Dan (Jude Law), Alice (Natalie Portman), Larry (Clive Owen) och Anna (Julia Roberts). ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av annihilat0r
37 år efter Mike Nichols revolutionerade världen med den vågade \"The Graduate\", skapade han det lilla konstverket \"Closer\". Det är befriande tydligt hur relationer, samhället och kärleken f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av paycheck
En historia som följer två pars relationer. Dan (Jude Law), en journalist, träffar Alice (Natalie Portman) när hon blir påkörd i London. Hon blev påkörd p g a att de kollade på varandra innan...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
”Close, but no cigar” kan vara ett passande omnämnande för denna Mike Nichols-kreation, en film som är snygg och melodisk men ändå inte riktigt når fram till allra högsta betyg. Berättelsen ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av princessrock
I en tid där människans uteslutande drivkraft för ett kärleksförhållande är självbekräftelse visar bräckligheten snabbt upp sitt ansikte. Den moderna människans största rädsla, rädslan f...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2021-07-10
Detta är baserat på Patrik Marbers framgångsrika teaterpjäs med samma namn från 90-talet. Marber har även gjort filmmanuset. Helt klart är att det teatraliska känns i filmens dialog. Det är också helt tydligt att en pjäs ligger i botten när relationstrasslet skapas med en minimal skara skådespelare som intensivt strular med varandra i alla tänkbara kombinationer. Ett dialogdrivet kärleksdrama är det men den maximalt skruvade strukturen på plotten gör att det ändå blir en livlig film i slutändan. Det här kom och bli Mike Nichols näst sista filmskapelse.
ASSFACE
2018-06-19
Först är filmen roande och det är trevliga repliker, men sen blir det något varv för mycket av allt och man bara GÄSP.
foppa99
2017-01-25
Teater - woody allen!?
Makta
2016-12-22
Bra film men inte min typ. Får dock se Portman vilket alltid är ett plus.
Almgren
2016-09-08
Jobbig.
Qhunden
2016-04-19
Habilt kackel. Sorgliga karaktärer och deras livssoppor intresserar mig verkligen inte.
GinNTonic
2015-09-18
Det känns lite konstigt ibland att alla pratar i välformulerade och superkvicka oneliners, men i övrigt är detta en väldigt bra och fängslande film om relationer som för ovanlighetens skull inte tar någons parti. Alla är människor, de är bara lite för bra på retorik.
Murvel48
2015-01-28
Konstigt klippt. Obehagliga karaktärer. Märkliga svängningar. Mycket skrikande. Mysko slut. Var på väg mot en trea - men, naaa...
Krille80
2015-01-02
En film som intresserar, fängslar och fascinerar och bjuder in mig som tittare att betrakta några människor när de är som mest sårbara och samtidigt osympatiska. Insatserna från Clive Owen, Julia Roberts, Natalie Portman och Jude Law är minst sagt välspelade. Speciellt scenerna mellan Owen och Roberts har lämnat avtryck i minnet. Jag känner närvaron av det teatraliska men samtidigt har jag lärt mig att ska man få ta del av dialog av denna kvalitè så är det i teatervärlden den finns att finna.
Canaletes
2014-12-31
Lite overkligt hur paren träffas men ändå så charmas man av historien och det lite för otroliga händelserna. Gillar hårt dialogerna och den grova ärligheten som utspelas i filmen, speciellt av Clive Owen som överraskar. Vacker och skön slut med soundtracket. Grym skådespel av resten med. 7.7/10.
Visa äldre kommentarer »