Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Class of 1984


En amerikansk skola med ovanligt mycket våldsproblem för dåtiden. En ny lärare utmanar skolans häftigaste gäng...


Originaltitel Class of 1984
Alternativ titel Guerilla High
Regissör Mark L Lester
Manus Mark L Lester, Tom Holland (I), John CW Saxton
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Michael J Fox, Perry King, Timothy Van Patten, Merrie Lynn Ross, Roddy McDowall, Stefan Arngrim, Keith Knight, Lisa Langlois, Neil Clifford, Al Waxman, Erin Noble
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 405
Filmnummer 16569

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rune2000
2023-11-01
Gillade hur filmen byggdes upp med alla upprörande scener och orättvisor men tyvärr blir slutet alldeles för ologiskt och överdrivet. Michael J. Fox är minnesvärd sin biroll och jag gillar hans gulliga pottfrisyr som jag gärna ha sett i flera filmer. I slutändan är det en ok, men ganska bristfällig film som får en stark 2:a av mig pga av det starka uppbyggnaden fram till bristfälliga slutet.
myslas
2019-12-16
Inledningen är inget vidare. Då kändes det mest som en dålig typ av Warriors som utspelar sig på en skola. Det utvecklar sig ändå rätt intressant med ett helt galet slut. Ingen fantastisk film och det finns många delar av storyn och synen på vissa människor att ha synpunkter på men på det stora hela gillar jag den ändå.
KyLLo
2018-06-12
Jag brukar välja att inte läsa på om filmer jag ska se, så jag var inte beredd på att den här skulle vara så våldsam och allvarlig. Till en början ett intressant drama om en problemskola, där det finns några tänkbara vägar till utveckling. Jag gillar den töntiga 80-talskänslan och skolmiljön. Men det går verkligen över alla gränser och liknar mer en typisk skräckfilm. Våldet i sig har jag inget problem med, men här känns det omotiverat och gör att den tappar i både trovärdighet och sympati. En film som kan reta upp, och det är kanske syftet också.
john81alex
2016-04-02
Första hälften är bra och engagerande, men mot slutet vänder filmen och flippar ut totalt. Synd!
haajen
2016-02-19
Väldigt lökig film men den är rätt underhållande i all sin konservatism. Bra skräp!
GrandMaster_E
2016-02-15
Total skräpmat med en och annan poäng som under sista 20 minuterna totalt havererar i skrattretande men ack så underhållande final. Finns många vägar man kunde gå med detta för att göra det mer seriöst men då hade det inte varit lika roligt. Nu får man se på den med glimten i ögat. Timothy Van Pattens och de övriga 17 (hahaha) åringarnas överspel är en extra fet sås på kebaben.
lekke
2016-01-18
Synd att de slarvar bort en helt ok premiss, scenen där McDowall lär ut om blommor och bin under intressanta pedagogiska former kunde ju ha lett till något intressant kammarspel. Istället får man en korkad och direkt osmaklig upptakt till en skrattretande final där allt flyger av rälsen! Knappt so bad it's good-kvalitet. En lite småplufsig Michael J Fox lättade upp humöret dock.
DanjelFalck
2015-03-04
Ett smutsigt mästerverk.
JeremyClarkson
2014-11-13
Slutet liksom hela sista halvtimmen är helt magnifikt, men resan dit är lite slö.
Gordyal
2013-11-08
Spretigt värre. Charmlös kitsch, mummig kalkon, korkat manus, smarta scener, en hel del våld - på det hela taget en ganska underhållande film (7/15)
Visa äldre kommentarer »