Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Civil War


Under ett modernt inbördeskrig i USA har 19 delstater brutit med staten, och strider råder över stora delar av landet. En grupp journalister försöker ta sig genom striderna till Washington DC, samtidigt som USA:s president för öppet krig mot de utbrytande delstaterna.


Originaltitel Civil War
Regissör Alex Garland
Manus Alex Garland
Genre Drama, Action
Skådespelare Kirsten Dunst, Wagner Moura, Jefferson White, Nick Offerman, Nelson Lee, Jesse Plemons, Evan Lai, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Vince Pisani, Greg Hill, Edmund Donovan, Sonoya Mizuno
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 57
Filmnummer 147871

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2024-05-14
Oj, vilken resa. Stark fyra. Välspelad, välregisserad och välproducerad. Det finns brister men de är få.
Abigor
2024-05-09
Rätt tunn handling och på gränsen till för seg fram till slutet då det tar sig ordentligt. Riktigt välgjorda krigsscener.
Björkman
2024-05-07
Bästa filmen jag sett på länge. Välspelad, känslosam och rå. Slutet blir aningens för abrupt, men det gör inte så mycket. Innan dess är det väldigt stabilt. Stephen McKinley Hendersons karaktär är löjligt älskvärd. Som andra kommentarer säger så hade jag absolut önskat mer kontext, då hade vi varit uppe och snuddat på femman, men som helhet väldigt stark film och fyran får ändå anses vettig.
JD
2024-05-06
Kraftfull men inte oproblematisk. Att den saknar tydlig kontext till konflikten är ett estetiskt val man kan köpa för att den så tydligt vill fokusera på det etiska temat kring att skildra krig som fotograf. Men det är just det temat den egentligen aldrig riktigt fördjupar. På slutet kommer den ganska nära dussinrulle-action för att i sista bilden vara tillbaka i temat den hade kunnat göra något mer intressant av.
karlmats
2024-04-29
En film som ändå verkar väcka en massa känslor. Det är snyggt filmat och vissa scener är riktigt bra, jag gillar överlag Dunsts karaktär och insats här. Men nånstans känns jag lite lurad på konfekten då det saknas någon vidare kontext till allt som händer. Det känns ju helt klart som en sågning av Trump och hans MAGA-anhängare och det är väl därför de är lite arga på det här, men samtidigt är det väl maskerat och jag antar att man skulle lika gärna kunna argumentera för motsatsen. Det blir vagt och då känns det heller inte som en riktig värld Garland visar upp. Istället får man nog slänga ut all politisk allegori och se det som en skildring av ett gäng journalister som gör sin grej, det är nog så spännande ibland men det känns också lite tomt. Jag ser också framför mig att Garland är jävligt nöjd med sig själv och det gör att jag hellre avrundar nedåt än uppåt den här gången. Men nog kommer filmen att öka på den polarisering som jag tror att han försöker kritisera, på så vis blir han väl mest en allmän uppfuckare och det kan man ju tycka vad man vill om. En stark 2a känns rimligt.
PeterTheW
2024-04-17
Hade gärna sett den något längre, men lätt Garlands bästa film!
HerrNenne
2024-04-15
Kompetent. Några väldigt starka och riktigt bra scener. Kunde gärna nått högre, fick inte mycket känsla av inbördeskrig.