Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Citizenfour


En reporter åker till Hong Kong för det som ska bli den första av många interjuver med Edward Snowden.


Originaltitel Citizenfour
Regissör Laura Poitras
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 655
Filmnummer 113682

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2020-12-08
Med så här bra förutsättningar blir det nästan bra på ren automatik. Till största delen utspelar den sig på hotellrummet under intervjuerna med Snowden, och det är också där den är klart bäst. Känslan av att få vara med när någon slags nutidshistoria skrivs är påtaglig, och den paranoida stämningen blir en fin krydda. Snowden själv gör också ett gott intryck, han kan gärna framstå som självgod annars, men här får man en bra inblick i vad det verkligen är som driver honom. Sedan är filmen förstås gjord lite som ett idolporträtt, här finns t.ex. ingenting om de potentiella skador som hans avslöjanden skulle kunna leda till. Men den utger sig inte heller för att vilja ge en helhetsbild, och hade antagligen blivit ofokuserad om den hade försökt sig på det. Det unika materialet är filmens trumfkort, och man bygger med rätta allt kring det
Ful_fisk
2019-12-21
Med tanke på det intressanta ämnet borde det vara väldigt spännande, men det blir mest bara väldigt tråkigt. Känns väldigt mycket som en b-dokumentär av en filmstudent än en oscarvinnare. Hade gärna sett lite mer förklaring och lite mindre mailkonversationer på svart bakgrund. Snowden hade något intressant att säga, så det är synd att båda de två filmer som gjordes om honom (denna och Oliver Stones Snowden) blev rätt trista rent filmiskt.
Starkbröl
2018-10-24
Mycket bra dokumentär, även om det är från en journalistisk synvinkel -- dvs mest om händelsen och personen och mycket lite om själva avslöjandena. Bra pendang till Stones Snowden-film.
Supernaut
2018-10-23
Väl strukturerad och sevärd dokumentär, även om innehållet inte direkt bjöd på några överraskningar för den som följer nyheterna.
Powha
2018-09-06
Intressant men riktigt tråkigt upplägg.
supermancover
2017-02-07
Riktigt spännande och fantastiskt uppbyggd. Porträtterar Snowdens paranoia så sjukt bra till den grad att jag själv blev paranoid som följd. Rekommenderar STARKT.
Barneyk
2017-01-28
Otroligt intressant och jag har nog aldrig varit med om en dokumentär som är så nervkittlande spännande och man känner Snowdens paranoia och så. Mycket bra skildring.
setterwall
2016-11-22
Intressant ämne. Borde ha blivit en jackpot men regissören lyckas inte med sitt pangstoff till material.
Galivan
2016-11-08
Sympatiserar med budskapet, men filmen är ändå rätt tråkig, långdragen och pretentiös. Vi får se Guardian-journalisten prata portugisiska i 5 minuter på en presskonferens och säga saker vi redan konstaterat, men vad är grejen, förutom att han kan portugisiska?
Rehn108
2016-10-17
Väldigt bra! Väldigt spännande! En spionroman i dokumentärformat.
Visa äldre kommentarer »