Citizen X
52 mordoffer. Den värste seriemördaren i modern tid. Men enligt sovjetpolisen existerar inga seriemördare i öst...
Originaltitel | Citizen X |
Regissör | Chris Gerolmo |
Manus | Chris Gerolmo |
Genre | Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal, Biografi |
Skådespelare | Stephen Rea, Donald Sutherland, Max von Sydow, Jeffrey DeMunn, Joss Ackland, John Wood, Imelda Staunton, Radu Amzulescu, András Bálint, Ion Caramitru |
Man får nog bedöma utifrån hur filmer gjordes på 90-talet och det är mitt favoritårtionde, när effekterna inte tog över och dialogen var i centrum. Det är lågt tempo genom filmen som gärna hade fått speedas upp och brytningarna på ryska är komiska. Så blir det när man castar irländare, svenskar och amerikaner i huvudrollerna för en rysk film. Det roligaste i filmen var när man skulle sparka in dörrar, har inte sett sämre ytterdörrar i någon del av världen. Men den funkar, tyckte kanske det var för lite fokus på morden i sig och för mkt snack mellan olika befälhavare.
Hollywoodfilmer som utspelar sig i Sovjetunionen är alltid lika grå, glädjelösa och intetsägande. Och så den där fåniga och helt onödiga engelska brytningen. Den här är inget undantag. Snudd på bottenbetyg.
Blev sugen på att se den här igen efter att ha sett Chernobyl. Det går lite fort framåt ibland men den är välgjord med ett flertal duktiga skådespelare. Det sämsta med filmen är de usla ryska brytningarna.
Intressant men långsam och udda strukturerad
Lite tjaskig regi ibland, men annars funkar det bra. Givitvis en otäck historia.
Mycket bra film
Grymt bra..
Intressant tema. Rätt tråkig film.
Det här är riktigt bra! Väldigt spännande och välspelat!
Alltför taffligt och övertydligt berättat. Knaggligt låtsade ryska brytningar hjälper inte heller.