Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Cirkeln


En natt stiger en blodröd måne över staden och en uråldrig kraft kallar sex tonårsflickor till stadens övergivna folkpark. De är utvalda ? de är "Cirkeln". En ondska från en annan värld är på väg och Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Ida och Linnéa måste alla finna ett sätt att övervinna ondskan.

Baserad på romanen Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg från år 2011.


Originaltitel Cirkeln
Alternativ titel The Circle
Regissör Levan Akin
Manus Levan Akin, Sara Bergmark Elfgren
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Josefin Asplund, Irma von Platen, Miranda Frydman, Hanna Asp, Leona Axelsen, Helena Engström, Gustav Lindh, Ruth Vega Fernandez, Sverrir Gudnason, Sebastian Hiort af Ornäs, Vincent Grahl, Johanna Granström, Dick Idman, Ann-Sofie Nurmi, Mina Azarian
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1106
Filmnummer 112609

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


radoka
2023-10-25
Bland alla ganska ljumma omdömen här måste jag säga att jag tyckte om den här och att den lämnade en speciell känsla. Hade väldigt gärna sett en fortsättning.
vonadel
2020-07-22
Boken som ligger till grund för denna film blev ju en stor young adult succé. Inte konstigt att man ville rida vidare på detta i hopp om en lika stor succé på vita duken. Men, så blev det inte riktigt. Varför? Ja, har funderat på det en del. Jag tänkte att det var att den typ av film inte funkar på svenska av någon anledning. Men, kanske är det så, som flera är inne på här, att det i själva verket är skådisarna som inte håller måttet. Kan nog faktiskt vara så. Och då är ju ändå Josefin Asplund värsta Vikings-stjärnan. Fast, hon var nog den som mest höll måttet iofs. Men men, det blev inte den trilogi av filmer man hoppats på. 5/10
stgurgel
2018-11-08
Estetiskt väldigt trevlig, men svårt att stå ut med det träiga skådespelet och den bitvis usla dialogen
bnw
2018-02-07
Stabil fyra, men jag hade väntat mig lite mer med den förlagan.
AlbinWesley
2018-02-06
Förlagans premiss bygger i stort på kontrasten mellan de olika häxornas personligheter. Här saknar de nästan helt karaktärsdrag. Vissa grejer görs bra, men helheten tycker jag inte funkar.
Rai
2018-01-30
Alltså hm? Jag vet inte vad jag nyss såg, men vad var detta? En försök till en blandning av typ Fantastiska 4 och Den onda cirkeln? Men jag gillar det på något konstigt sätt. Jag gillar musiken, historien och fotot. Dock och det som verkligen dra ner filmen till en 2:a är skådespelarna som inte känns äkta ! De är stela och mumlar fram de inlästa replikerna, speciellt rektorn är riktigt usel som skådespelare. Ändå tycker jag att den filmen utmanar den vanliga tråkiga svenska filmen , men som sagt var det räcker inte riktigt ända fram. Hade önskat att de hade jobbat mer med själva skådespelarna.
ToddDowney
2017-10-09
Kass.
V70
2017-08-30
Ungdomsfilm med amatörinsatser överlag.
Jamesa
2017-05-01
Med tanke på att det är en barn -och ungdomsfilm och dessutom svensk var den ändå trots allt helt ok. Dallrar mellan en 2:a och en 3:a, men för kidsens skull får den en 3:a, är lite mer generös då.
Norpan0
2017-01-26
Snygga effekter. Tunn story.
Visa äldre kommentarer »