3.7

Cinderella Man

Handlar om boxningshjälten James J. Braddocks liv i depressionens USA. Man får följa Braddock från glansdagarna på 20-talet, genom hans hårda fall i samband med finanskraschen och sedan hans återkomst på 1930-talet.

Originaltitel Cinderella Man
Regissör Ron Howard
Manus Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman
Genre Drama, Romantik, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Russell Crowe, Renée Zellweger, Paul Giamatti, Craig Bierko, Paddy Considine, Bruce McGill, David Huband, Connor Price, Ariel Waller, Patrick Louis, Rosemarie DeWitt, Linda Kash

karlmats
2017-09-16
En boxningsfilm som handlar om mer än boxning. Kanske inte så jättemycket mer men det är ett fint människoporträtt om en man som bara vill det bästa för sin familj. Depressionen verkar ju vara ett helvete att hanka sig igenom, vi får väl se den själva så fort bolåneräntorna går upp till 3% och då är det bara att tänka på när Russell Crowe slår sig fram i världen så blir det snart bra igen. Renée Zellwegers karriär är också ett spännande mysterium, hon har tagit så långt och klamrat sig fast i Hollywood trots ett ganska alldagligt utseende, det är kul men i den branschen blir hon ju lite av ett unikum. Fightingscenerna här är riktigt bra och intensiva, det når inte upp till Rockyklass men en 3a ska den väl iaf vara värd.
RustyFilm
2016-12-07
Ett boxningsdrama som grundar sig på en verklig historia från depressionsåren i USA ( 30-talet). Det handlar om boxaren J.J. Braddocs karriär. En typisk boxnings film, scenariot känns igen. Men det är bra och välgjort och handlingen rymmer mer än bara boxning. Miljöbeskrivningarna känns äkta.
Fiskjävel
2016-10-31
En mycket bra framställning av Braddocks liv. Skådespelarinsatser av högsta klass och en story som, i sin helhet, inte blir för översentimental trots temat och de faktum att den är gjord i USA. 4.
annihilat0r
2016-09-08
"Cinderella Man" är en fin biografi om en kämpande boxare, vars resa vi får följa från 1920-talet och framåt. Dock inte det guldkorn som jag kanske hade förväntat mig.
Jamesa
2016-07-11
Riktigt bra boxningsfilm, en av de bättre.
Donedon
2016-04-11
Fantastisk
Meadowcastle
2016-01-02
Ska man se en boxningsfilm är det den man ska se

2015-01-10
Efter ett återseende sänker jag mitt betyg. En mycket bra film, men når inte upp till ett mästerverk. 8/10

2014-12-25
Det må likevel bli det.
LordKaoz
2014-11-11
Den är lång men varför korta ner en fantastisk story, Russell gör det igen, den där ödmjuka karaktären som samtidigt står upp för sin sak med kraft. Gripande om man även gillar boxning vilket jag gör, annars kanske man inte skall se den.