2.5

Cimarron

En episk westernberättelse om Yancey Cravet och hans familj. Cravet startar en tidning, blir känd och lockas in på den politiska banan.

Originaltitel Cimarron
Regissör Anthony Mann
Manus Arnold Schulman, Edna Ferber
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Glenn Ford, Maria Schell, Anne Baxter, Arthur O'Connell, Russ Tamblyn, Mercedes McCambridge, Vic Morrow, Robert Keith, Charles McGraw, Harry Morgan, David Opatoshu, Aline MacMahon

origC-J
2014-08-19
En besvikelse med tanke på att veteranen Anthony Mann satt i registolen. Bitvis helt okej, men som helhet oengagerande. Stort minus för den otroligt mansorienterade synen i filmen. Det är uppenbarligen okej att lämna sin fru och sina barn vind för våg, upprepade gånger(!). De förlåter en alltid, så länge man är en äkta amerikansk man. Unket.
Floop
2008-06-01
Nja, Glenn Ford var ju väldigt charmig emellanåt men annars var majoriteten av karaktärerna ganska osympatiska. Och sista timmen (när det inte är lika mycket västern) är inget vidare alls.
Bomkia
2006-10-19
Intressant historia som dock får lite väl mycket såpoperastämpel framåt slutet. Ford imponerar som vanligt. 3a.
Kurosawafan
2006-08-04
Henry..., menade Glenn Ford...
Kurosawafan
2006-08-04
ojämn, annorlunda , bitvis rörande, bitvis mycket bra spel av Henry, bitvis seg och larvig, mycket traditionella MAn-Kvinna roll. Värd att se
oan
2006-08-03
inte helt värdelös, men tyvärr faller den på många punkter. stark tvåa.