3.6
3.6
China Blue
Tonåringarna Jasmine och Orchid lämnade sina hembyar för att arbeta på en av Kinas textilfabriker. Sju dagar i veckan för sex cent i timmen tillverkar de kläder som säljs för låga priser till västvärlden. "China Blue" belyser globaliseringens konsekvenser ur de anställdas såväl som fabriksägarens perspektiv. Inspelningen av filmen blev dramatisk och avbröts flera gånger då filmteamet arresterades och förhördes av de kinesiska myndigheterna.

Originaltitel | China Blue |
Regissör | Micha X Peled |
Genre | 2000-tal, Dokumentär |
En dokumentär som fick mig att fundera på hur lycklig jag egentligen är som inte behöver jobba 16 timmar varje dag. Vi har det ju så bra här i västvärlden!
Feta amerikaner!
tråkigt att så många verkar ha missat denna dokumentär. Jag har inget att klaga på, den varengageranda och viktig. Jag tyckte att fabriksägaren saknade empati för arbetarna, men det är dubbelmoral för oss att kritisera dem då det är vi som handlar på h&m och liknande.
Bra dokumentär då ägaren inte demoniserades, han verkade vara en rikitgt trevlig prick utanför fabriken
Välgjord dokumentär som engagerar. Förminskade världen genom att göra det hela verkligt i och med den kontrast slutet skildrade.