Chicago 10

Foton från arkiv, animation och musik används för att titta tillbaka på de åtta antikrigsprotestanterna vars rättegång ledde till Democratic National Convention 1968.

Originaltitel Chicago 10
Regissör Brett Morgen
Manus Brett Morgen
Genre Dokumentär, 2000-tal
Skådespelare Nick Nolte (röst), Mark Ruffalo (röst), Roy Scheider (röst), Liev Schreiber (röst)

Bokföringsprogrammet Mineko

Slowdive2
2012-03-22
Lovvärt att göra film av detta arkivmaterial. Filmen riktar sig nog främst till unga män i USA. Det är tufft, coolt, adrenalin och prestige. Som intresserad av ämnet har jag förhoppningen att historien nyanseras ytterligare i kommande skildringar.
yrkeschaufföre
2012-03-07
Gillar mest att den är snygg men den berättar ju en viktig historia så.. det är bra?
amam
2012-03-07
Intressant ämne och efter ett tag så började jag tycka att animationerna passade ihop med hur resten av filmen var. Svag trea.
Ola_Schubert
2010-10-29
Utan tvekan en intressant film. Visst verkade demonstranterna vara ganska flumiga och politiskt omedvetna. Men det är ingen tvekan om att polis och Civilgardet agerade brutalt och att de styrande kunde ha agerat smartare. De sedan ändrade domsluten säger väl det mesta. Filmen är väl inte direkt något mästerverk och musiken borde naturligtvis varit just musik ifrån slutet av 60-talet. Men en stark trea måste jag ändå ge i betyg.
XenoMorph
2010-07-23
Fattar inte varför man använder sig av nyproducerad musik när det gjordes bäst musik någonsin i slutet av 60-talet. Ämnet är mer intressant än filmen.
SantaClaus
2009-08-28
Jerry Rubin är min nya hjälte
Morayeel
2009-04-03
Helt otroligt vilket fantastiskt material de har lyckats samla ihop. Och de har lyckats med en spännade mix av animerat och originalmaterial. Animationerna är kanske inte de absolut snyggaste, men det är ju långt långt ifrån det viktigaste i en film av denna kaliber.
ninja
2008-11-08
Hemska, hemska animationer.
Terran
2008-09-05
Att man lyckades göra en så kass film med så mycket bra, kul och intressant material. Problemen var förutom det dåliga upplägget de fula animationerna, och att man på det valde, av någon konstig anledning, otidslenlig musik.. Men som sagt, intressant ämne.
knudwig
2008-09-03