Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.3
av 5

Chernobyl


I april 1986 inträffar en explosion på kärnkraftverket Tjernobyl i Sovjetunionen, som kom att bli en av mänsklighetens värsta katastrofer någonsin.


Originaltitel Chernobyl
Regissör Johan Renck
Manus Craig Mazin
Genre Drama, Thriller, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Jared Harris, Stellan Skarsgård, Jessie Buckley, Emily Watson, Paul Ritter, Adam Nagaitis, Sam Troughton, Robert Emms, Con O'Neill, Adrian Rawlins, Alan Williams, Karl Davies, Michael Socha, Laura Elphinstone, Jan Ricica, David Dencik, Ralph Ineson, Douggie McMeekin, Mark Lewis Jones, Adam Lundgren, Jamie Sives, Billy Postlethwaite, Jay Simpson, Barry Keoghan, Donald Sumpter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 565
Filmnummer 133830

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BarryHero
2024-04-12
Fantastiskt otäck stundtals men hade ändå förväntat mig mer med tanke på de oerhörda recensionerna den har fått. Mest imponerande var sminkningen/effekterna på de strålskadade ingenjörerna - som hämtat från de värsta av skräckfilmer. Kanske hade serien kunnat vara åtminstone 10 avsnitt lång. Det kändes som om flera av historierna hade mått bra av att gås in på ännu mer detalj.
Sheepy
2022-08-18
Välgjord, stark, obehaglig och innehållsrik. Men med tanke på miniseriens vilja att vara så autentisk som möjligt kan jag tycka att det är lite onödigt att fingera en av huvudkaraktärerna…
Nathalena
2022-07-26
Riktigt bra !
Rai
2022-03-23
En fruktansvärd händelse och en utmärkt skildring av denna tragedi...
Bumbi78
2021-03-22
Mycket bra miniserie. Den här kommer sitta kvar i minnet länge.
the-godfather
2021-02-15
Grym miniserie, bra skådespelare och mycket känsla. Mycket sevärd och rekommenderas stark. Fyra utav fem i betyg.
Bunger
2020-09-05
Genomgående hemskt och vackert. Välspelat och rått. Melankoliskt och spännande. Scenen på taket var bland det svettigaste jag sett.
mammene
2020-03-28
Det här är mästerligt gjort, den sovjetiska andan finns med från början till slut, och även om man vet något så när hur systemet fungerar så kunde i alla fall inte jag föreställa mig att det kunde vara ännu värre. Allt görs för att dölja och människor används och förbrukas, och det som gör en mer rädd är hur rena rama idioter bestämmer mer än utbildade experter, bara för att få kliva högre i partiet. Hjärtskärande att se hur människor ställde upp med livet som insats. Jared Harris och Stellan Skarsgård spelar sina rollfigurer mycket bra, allt känns väldigt pedagogiskt. Egentligen önskar jag att denna produkt aldrig behövt göras, eller att det bara var fantasi.
theFeber
2020-01-18
Bland det bästa 2019!
Robkiller
2020-01-02
Engagerande drama i lågt tempo.
Visa äldre kommentarer »