3.4
3.4
Charade
En kvinna får reda på att hennes man har blivit mördad och nu är de ute efter henne för de tror att hon har pengar som hennes man hade som de ansåg tillhörde dem. Samtidigt träffar hon en främling som försöker hjälpa henne.
Originaltitel | Charade |
Regissör | Stanley Donen |
Manus | Peter Stone |
Genre | Komedi, Romantik, Thriller, Mysterium, 60-tal |
Skådespelare | Cary Grant, Audrey Hepburn, George Kennedy, Walter Matthau, James Coburn, Dominique Minot, Ned Glass |
En kvinna får beskedet att hennes man har dött, och vid begravningen anländer det tre herrar som hon aldrig har träffat tidigare. Det visar sig att hennes man lämnade en stor förmögenhet till h... Läs mer »
Det finns mycket att tycka om i denna filmen som sätter sin ton redan i inledningsscenen från en skidort i Alperna. En pigg och trivsam thrillerkomedi med flera storheter i rollistan. Men varför sätts Audrey så ofta ihop med mycket äldre män? Här Cary Grant 25 år äldre, i Sabrina är Humphrey Bogart motspelare, 30 år äldre och i Kär i Paris är det Fred Astaire 30 år äldre. Det blir ingen bra kemi på det viset tyvärr men som sagt så är intrigen trivsam och filmen fungerar bra ändå. Några minnesvärda scener så som apelsinleken som gränsar till övertramp för den tidens film kan jag tänka mig. Minns också scenen med Casperteatern som spelar klassikern Punch & Judy som får mig att tänka på Marillions låt med samma namn t ex. Och avslutningen på en gammal teater i Paris känns också vara väldigt bra miljöval. Betyget blir en stadig 4;a
Grant känns lite gammal och stel, och humorn funkar ganska dåligt. Inte någon Hitchcock direkt, även om det var hyfsat underhållande.
Säger bara Cary Grant! Vilken underbar skådespelare!
Spännande och så men inte var det Hitchcock-klass. Slutet var dock fint.
Ja, neeeeej och JA. Inledningsvis rapp, välskriven och i synnerhet vällevererad dialog, sedan drar en småtrevelig, utdragen och i längden tämligen ointressant thriller-historia igång, vars största brist nog är att Hepburns karaktär känns så enormt konstruerad och osannolik. Men så blir det riktigt spännande (en spänning som lyfts av ett effektivt soundtrack) mot slutet. Tvåan blev en trea. (7/15)
Får nästan en fyra för intrigen. Får en tvåa för att dom helt i onödan gjort det till en screwball - världens sämsta filmgenre. En åldrad Cary Grant som semi-actionhjälte känns också mindre genomtänkt.
Både Hepburn och Grant briljerar verkligen i denna. Tycker dock att filmen dras ner av alldeles för långa slagsmålsscener samt lite annat smått som gör att jag inte riktigt gillar själva filmen lika mycket. Däremot avgudade jag både Audrey och Cary under hela tiden.
Charmigt och fartfyllt med både Grant och Hepburn i högform med massor med både väntade och oväntade vändningar!
Gillar alla tvister hela tiden och tycker den knyts ihop på ett bra sätt. Välgjord och genomtänkt!
Av någon anledning rek.4, men nej, det här var inte bra. Ibland lyser bra humor fram, men oftast känns det hela bara forcerat och larvigt. Handlingen är en bagatell, det handlar mer om miljöer och figurer. Hepburn är bra, men hade lite otur med många filmer hon medverkade i. Grant känns väldigt avslagen. Den stilen han har kanske funkade när han var yngre, men här känns det bara obekvämt. Vill han ens vara med i filmen? Kul att se Matthau och Coburn bland birollerna.