Chappie
Barn som som kommer till vår värld påverkas av sin omgivning. Det är likadant för Chappie. Det som skiljer Chappie från andra barn är att han är en robot. En robot som likväl kan tänka och känna som andra, och som kommer att ändra människors syn på robotar för all framtid.

Originaltitel | Chappie |
Regissör | Neill Blomkamp |
Manus | Neill Blomkamp, Terri Tatchell |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Dev Patel, Sharlto Copley (röst), Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Ninja, Yo-Landi Visser, Jose Pablo Cantillo, Brandon Auret, Johnny Selema, Maurice Carpede, Jason Cope, Eugene Khumbanyiwa |
Betygsantal | 2061 |
Chappie är ett humoristiskt actiondrama som känns som en blandning mellan Wall-E, Robocop och Blomkamps egna District 9. Om du gillar udda, smutsiga och emotionella science fiction-filmer så kan ja... Läs mer »
Blomkamp försöker leka Spielberg. Visuellt är det bra. Musiken är lite upp och ner men används smart för att förstärka upplevelsen för tittare. Annars är det helt fel fokus. Att göra en övertydlig inlärningsfilm av typen (jag människa - du robot) när det redan finns AI och hur många robotfilmer som helst är helt bortkastat. Sedan fortsätter det utför. Efter en tredjedel tappade jag intresset. Här finns inget av känslan i District 9 och Robocop. Den gränsar till familjefilm med all övertydlighet och billig gammal humor.
Nä, den går bort
Bra ljudbild, bra specialeffekter, eh. That's it. Resten är bara en fånig, ologisk, omogen sörja, om än en rätt så underhållande sådan.
Saknar all trovärdighet av alla inblandade.
En film med vanliga brister och ovanliga kvalitéer. Att en söt och barnslig robot är cool och att coola gangsters är pinsamma, att det ibland är enormt bra och att det ibland luktar Michael Bay, att specialeffekterna är en av de största behållningarna, och att soundtracket emellanåt är fantastiskt. (8-/15)
Filmen är lite speciell, välgjord och lämnar intryck. Varför jag inte ger den en fyra är för att filmen brister lite i trovärdighet. Man har valt ett högt tempo och underhållningsvärde framför realism, vilket säkert var rätt kommersiellt men trovärdighet är ett krav för att få ett bättre betyg från mig.
Uppgraderar till en 5:a från 4:an från förra gången jag såg den. Väldigt underhållande och otroligt snygg film, liksom de två andra av Blomkamps filmer.
Funkar att se med killkompisar och med min tjej, det är ett plus.
Die Antwoord är bäst, särskilt Yo-Landi, hon är så jävla bra!!!
Jag tycker den här filmen är av en typ som annars inte riktigt görs längre. Kommer att tänka på de gamla otecknade turtlesfilmerna. Det är snabbt, roligt och action.
Om man förväntar sig en action-film så kommer man att bli besviken. Men om man förväntar sig ett drama så kommer man inte bli lika besviken. Jag tycker dock att filmen är lite för enkel i sina teman och lite för "basic" i sina antaganden om hur miljö påverkar. Sharlto Copley gör dock en riktigt riktigt bra insats som Chappie tycker jag. Filmen pendlar mellan en stark 2a och en svag 3a men slutar ändå på en svag 3a.
Rätt mycket larv men den jobbar sig upp till en svag trea.
Oväntat djup och oerhört bra filmad. Utforskar intressanta frågor om bland annat tillhörighet. Bitvis väldigt rolig dessutom, fast humorn är mestadels av den mörkare typen. Die Antwoord (som även gjort en del av musiken) är dessutom riktigt bra i sina meta-roller. Bra närtids-scifi och en väldigt sevärd film! En tidigare kommentator har helt rätt i Luc Besson-känslan, detta är samma blandning av seriös tematik och barnsliga/slapstick-inslag.