Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Chaplin


Charlie Chaplin är en av filmhistoriens roligaste karaktärer. Men verklighetens Chaplin var en betydligt mer komplex människa. Filmen berättar om Chaplins uppväxtår i England och hans succér i USA, och innehåller arbete och kärlek i Chaplins liv.


Originaltitel Chaplin
Regissör Richard Attenborough
Manus William Boyd, Bryan Forbes, William Goldman
Genre Drama, 90-tal, Biografi
Skådespelare Robert Downey Jr, Geraldine Chaplin, Dan Aykroyd, Marisa Tomei, Diane Lane, Kevin Dunn, Milla Jovovich, Anthony Hopkins, Kevin Kline, Moira Kelly, Penelope Ann Miller, John Thaw, Maria Pitillo, James Woods, David Duchovny, Paul Rhys, Nancy Travis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1036
Filmnummer 470

Recensioner

Skapad 2019-11-01 av billybob
Richard Attenborough är ingen nybörjare i branschen utan vet vilka knappar man ska trycka på för att skramla fram ett skratt eller en tår. Hans har inte bråttom utan tar tid på sig att skapa de...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-05-20
Rätt intressant skildring av ett märkligt liv...
Dele
2021-03-09
Välgjord biografi på typiskt sentimentalt manér. Svårt att få med allt men man lyckas få med mycket av det viktiga. Det sentimentala och de uppenbart iscensatta segmenten stör mig dock lite och gör det hela mer opersonligt.
Barneyk
2017-11-26
Stabil biografi men inte direkt jätteengagerande överlag även om det glimmar till ibland. Stabilstark tvåa.
emilstjernholm
2015-12-12
Konventionell och ganska smörig biopic som om det inte vore för att den fint skildrar filmindustrin vid tiotalets mitt och framåt knappast får mig att höja på ögonbrynen. Downey Jr var bra men det är svårt att få unga-skådisar-i-fem-kilo-smink-scenerna att fungera.
Björkman
2015-11-12
Riktigt välgjord biografi om Chaplin med en perfekt Downey Jr i titelrollen. Även om filmen är 143 minuter lång så är det en precis lagom längd då det är så mycket man hinner få med utan att någon sekvens känns speciellt onödig eller utdragen.
Krille80
2014-11-07
Den här filmen är en vacker, välspelad och tänkvärd berättelse om en av vår tids största genier. Filmen tar upp Chaplins svåra barndom, personliga dilemman och romantiska utsvävningar. Robert Downey Jr är fenomenal i sin tolkning av den mångfacetterade Chaplin. Sven Nykvists foto är slående stilfullt och John Barrys musik är oförglömlig.
Harold
2014-01-07
Det blir ganska tröttsamt med såna här biografifilmer om framstående män som har många brudar
dithan
2013-06-13
magiskt om en magisk filmikon! robert downey jr är klockren i rollen som chaplin. sedan finns det en del rejäla svackor, vilket tyvärr gör att man ibland förlorar intresset, men ack så fint och så sevärt!

2012-07-05
En bra biografi om en av filmhistoriens allra största personer. Filmen känns något utdragen och hade nog mått bättre av att vara något kortare. 6 av 10.
AddeColciago
2012-06-27
Intressant och välgjord biopic. RDjr är duktig till en början, men under loppets gång blir hans karaktär aningen osympatisk. I och med det tappade jag intresset en aning.
Visa äldre kommentarer »