Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Centurion


Året är 117 e.Kr. Det romerska imperiet sträcker sig från Egypten till Spanien och i öst så långt som till Svarta havet. I norra England ser dock läget lite annorlunda ut, pikternas blodiga räder har kraftigt försvagat romarnas positioner. Quintus, den ende överlevande efter en kraftfull piktattack mot ett romerskt gränsfort, marscherar nu mot norr med general Virilus legendariska nionde legionen. Deras uppdrag är att utrota pikterna och krossa deras ledare Gorlacon. Men när legionen utsätts för ett oväntat bakhåll på främmande mark och Virilus tas till fånga tvingas Quintus in i en desperat kamp att hålla sin starkt reducerade pluton vid liv bakom fiendelinjen. Förföljd av blodtörstande pikter försöker Quintus ta sig genom den otillgängliga terrängen för att rädda sin general och nå säkerheten bakom den romerska gränsen.


Originaltitel Centurion
Regissör Neil Marshall
Manus Neil Marshall
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Krig, 2010-tal
Skådespelare Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Noel Clarke, Liam Cunningham, David Morrissey, Riz Ahmed, JJ Feild, Dimitri Leonidas, Imogen Poots, Lee Ross, Paul Freeman, Dave Legeno, Rachael Stirling, Ulrich Thomsen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1728
Filmnummer 80404

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Andreas_
2021-08-08
Väldigt kass rulle av Neil Marshall som gav oss den lysande filmen The Descent, sedan dess har det bara gått utför och blivit sämre och värre för varje film, effekterna är katastrof, storyn är fruktansvärt fånig och befängd och skådespelarna förutom Michael Fassbender och Dominic West är under all kritik, tv skådisar som bäst...enda som gör att denna film inte blir totalt sågad är dom vackra vyerna filmen igenom och att Fassbender lyckas rädda upp ett totalt misslyckat manus tack vare att han är en klass skådis, kan även ge ett plus för att stridsscenerna är brutala som dom bör vara i såna här filmer men tyvärr räcker det inte då det är för dåligt gjorda effekter, sen att filmen är någon konstig kass korsning mellan King Arthur filmen med Clive Owen och filmen gladiator gör inte saken bättre alls och det var samma sak med hans kassa film Doomsday som var en kass korsning mellan mad max och flykten från NY och det enda som Neil Marshall gör bra är att hans filmer är verkligen inte barntillåtna men ack så dåligt gjorda, men han har ett guldkorn i bältet och det är filmen The Descent, utöver det så är det riktig B-films känsla deluxe i hans försök till filmer, rekommenderar verkligen inte såvida man inte är ett extremt fan av svärd och blod eller ett stort fan av Fassbender, betyget blir en riktigt svag 2:a och 1:an är inte långt borta.
Gyllenbock
2021-07-21
Ett riktigt bottennapp till film. Inte det minsta spännande utan bara larvig. Väldigt mycket ketchup i denna bedrövelse till film. Enda behållningen med filmen är Imogen Poots, snacka om söt.
Barneyk
2021-06-12
På något sätt så gillar jag hur båda sidor, romarna och skottarna, framställs som onda. Eller, jag gillar tanken med det, jag gillar inte hur det framställs och fungerar här. Men tanken är väl god. Men om fokuset ska vara på individer istället för den övergripande konflikten så behöver individerna vara engagerande och ha någon typ av personlighet och skapa kemi i relationerna som uppstår. Men det finns inte här. Dessutom saknar filmen fingertoppskänsla så för mig känns det mest som skådespelare som skränar istället för att skapa en stämning som suger in en i dess värld. En svag tvåa.
theother
2021-04-04
Olga Kurylenko.
WillyV
2017-01-03
Tycker nog att det är en stark trea, betydligt bättre än Channig Tatums The Eagle från samma år.
Murvel48
2016-10-11
Första halvan var bra men sedan blev det allt sämre.
Kriffot
2015-01-24
Riktigt seg och ganska ful.
marleey
2014-10-14
Lättsedd och rätt avslagen action. Filmen lyckas inte göra så att man får sympatier för någon av sidorna. Så det spelar ingen roll vem som dör eller inte. Istället får man njuta av stridsscenerna som är okej. Dialogen är som förväntat för en film om romarriket. Mycket pampigt tal och storslagna citat vilket kan bli lite trist när man inte är engagerad i storyn. Överlag okej insatser av skådespelarna. Oväntat många starka kvinnliga karaktärer för en film från denna tidsepok. Den oengagerande storyn är filmens största problem, vilket gör att Centurion snabbt faller i glömska.
Rele
2014-07-07
En våldsam historia. Spänning och resten av innehållet ger en tvåa som betyg.

2014-07-06
Neil Marshall levererar lite mer än man kan förvänta sig faktiskt. Det blir inte fullt så B som det hade kunnat bli. Miljöerna är bra och det är en rejäl dos våld och blod. Och så Fassbender.
Visa äldre kommentarer »