3.3

Vår vingård i Bourgogne

Jean är 30 år och har spenderat det senaste decenniet med att resa världen runt efter att han klippt banden med sin familj och barndomsregionen Bourgogne. Bosatt utomlands, kallas han plötsligt tillbaka till Frankrike då han får veta att hans pappa är dödligt sjuk. Det är slutet på sommaren och den annalkande druvskörden ger Jean möjlighet att återförenas med sin syster Juliette och hans bror Jérémie för att komma överens om vingårdens framtid.

Originaltitel Ce qui nous lie
Alternativ titel Back to Burgundy
Regissör Cédric Klapisch
Manus Cédric Klapisch, Santiago Amigorena, Jean-Marc Roulot
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot, María Valverde, Yamée Couture, Jean-Marie Winling, Florence Pernel, Éric Caravaca, Tewfik Jallab, Karidja Touré, Bruno Raffaelli, Eric Bougnon, Marina Tomé, Hervé Mahieux

Bokföringsprogrammet Mineko

mammene
2018-09-30
Vill ge en fyra för modet att just vara anspråkslös och samtidigt få det intressant och underhållande. Man flyter med och har det ganska trevligt under filmens gång. Familjekonflikter som känns väldigt naturliga, som också grundar sig i sammanhållning, Det behövs inte alltid vara berg och dalbana i livet, det kan gå i vågor. Sedan är ju vinmiljön och lite vinlektioner bara att tacka och ta emot och den vackra naturen.
2018-09-26
En anspråkslös, men väldigt behaglig film. Den erbjuder en intressant inblick i livet på en fransk vingård, och jag gillar att den låter oss följa med i hela processen kring vinframställningen. Addera lite lagom dramatiska syskonrelationer till de fina miljöerna, och vi har en film som bör gå hem hos människor med lite frankofila drag