Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Cast Away


Chuck Noland är van vid att lösa problem. Som anställd på FedEx besöker han företagets kontor världen över med sina effektiva lösningar och smarta omorganiseringar. Han för en ständig kamp mot klockan och hemma i Memphis har hans flickvän Kelly vant sig vid att aldrig riktigt veta var på jordklotet han befinner sig.

Nu ställs Chuck inför den ultimata utmaningen när han, efter en flygkrasch, mirakulöst överlever och flyter i land på en ö i Stilla havet.


Originaltitel Cast Away
Regissör Robert Zemeckis
Manus William Broyles Jr
Genre Drama, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy, Jenifer Lewis, Chris Noth, Lari White, Vince Martin, Geoffrey Blake
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18535
Filmnummer 1341

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av othis
”Tiden är ingenting” är en gammal buddhistisk insikt. Ingen kunde vara längre från den insikten än den tidsfixerade chefen vid budfirman FedEx Chuck Noland i vars liv plane-ringskalendern, budf...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av billybob
Cast Away är ett modernt mästerverk som berör. Det handlar om den smått frenetiske Chuck Nolan (Tom Hanks). Han jobbar åt FED EX och reser över jorden i tid och otid. För att ha kommit upp sig...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av Kiril
TV-serien ”Expedition Robinson” lockar varje vecka halva svenska befolkningen framför dumburken. Den amerikanska motsvarigheten ”Survivor” är en minst lika stor succé. ”Cast Away” är en biov...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Jag vet inte varför men jag tittar knappt på TV längre; filmer på DVD/Blu-ray ser jag dagligen men när det gäller TV-program så blir det i princip bara Simpsons och Så mycket bättre, och jag ...   Läs mer »

Kommentarer


Commandante
2024-05-04
En riktig bra, spännande och gripande film, men all reklam för FedEx gör mig spyfärdig.
myslas
2018-08-21
Inledningen och avslutningen är som en enda stor reklamfilm för FedEx. Däremellan bjuder Tom Hanks på en enastående prestation.
Ful_fisk
2018-07-05
Början och slutet är inte något jättespeciellt, men hela biten på ön och havet är ju svinbra! Tom Hanks går all in och överlag är det gripande, spännande och mycket snyggt gjort. En film väl värd att se! Dock undrar man ju lite grann hur mycket FexEx pumpat in i filmen egentligen... Den extremaste produktplacering jag sett i mitt liv!
Nalleman
2018-04-29
Inte alls så tokig trots att Tom Hanks inte är min favorit.
Rai
2017-09-12
Tyvärr, är ganska påfrestande att sitta och titta på en man som för en konversation med en kokosnöt i nästan två timmar!
oksove
2017-03-03
Seg början och slut men oväntat och mycket bättre ffa slut än jag trodde.
Barneyk
2016-12-31
Slutet sänker den verkligen, kunde dom gott klippt ner till bara några minuter. Fyran får vara kvar men är betydligt svajjigare än när jag såg den första gången.
Stygga-Vargen
2016-11-11
Tycker det här är en väldigt lyckad robinsonad. Den är spännande, gripande och välgjord och Tom Hanks gör väldigt bra ifrån sig.
lumberdajack
2016-10-31
Stark trea! Visuellt häftig då och då
yrkeschaufföre
2016-06-26
Den här håller fortfarande, jag vet exakt vad som ska hända å ändå är det spännande.Riktigt bra jobb av samtliga inblandade.
Visa äldre kommentarer »