Cassandra's Dream
Ian och Terry är två bröder som lyckliga tillsammans köper en liten segelbåt att dela på och livet leker. Ian har dock stora planer för framtiden och behöver pengar. Terry har ett spelberoende och behöver pengar för att hålla lånehajarna ifrån sig. Bröderna ber sin rike morbror Howard om pengar, men han begär en gentjänst...

Originaltitel | Cassandra's Dream |
Regissör | Woody Allen |
Manus | Woody Allen |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Ewan McGregor, Colin Farrell, Sally Hawkins, Tom Wilkinson, Hayley Atwell, John Benfield, Philip Davis, Clare Higgins, Ashley Madekwe, Andrew Howard, Keith Smee, Stephen Noonan, Dan Carter |
Ian (Ewan McGregor) och Terry (Colin Farrell) är två sammansvetsade bröder som lever i London. Ian hjälper sin far (John Benfield) med att driva hans restaurang medan Terry jobbar på en bilverkst... Läs mer »
Woody Allen goes Thriller british style och visst är det helt okej, inget mästerverk men bra, detta är en film man bara ska se en gång och inte veta utgången för det gör filmen mycket bättre, här ser jag om den och det drog tyvärr ner betyget en aning om man både vet vad som ska hända och upptäcka mer detaljer om karaktärerna än första gången, då man var så fängslad vid vad som skulle komma, men det är fortfarande bra och välgjort av Woody Allen som alltid får ut det bästa av sina skådespelare och jag gillar mer Thriller Woody än romantiskt dravel Woody faktiskt. Skådisarna Colin Farell och Ewan McGregor är alltid bra men tyvärr spelar alltid Ewan McGregor lite av samma karaktär när det kommer till drama/thrillers, det känns aldrig som en annan karaktär än just Ewan McGregor även om han spelar bra. Sen har vi såklart Tom Wilkinson i en mindre men mycket viktig roll och han är alltid bra. Storyn är ganska enkel men spännande då man ser den första gången för man blir rätt snabbt och enkelt indragen i två bröders liv som ställs på sin spets av olika orsaker och där börjar linjen mellan moral och etik suddas ut sakta men säkert, då blod är tjockare än vatten och pengar alltid en viktig faktor i våra liv men vid en andra titt och då man har hela storyn utstakad så finns ju egentligen bara skådespeleriet och miljöerna kvar att begrunda och därför blir nu betyget en mycket stark 3:a och 4:an är nära
Märkligt oengagerat regisserad tycker jag. Känns som att replikerna ofta är oavhängda karaktärerna. Som att dom sägs utan innebörd eller eftertanke. Skulle vilja säga att ledordet för filmen är oengagerande.
Inte helt outhärdlig, men man undrar återigen vad hr Allen egentligen vill säga.
En ganska seg historia. Dialogen känns krystad och det känns som om skådespelarna hittar på den eftersom. Speciellt Collin Farrell. Varken rolig eller spännande.
Den här filmen är precis lika seg, tråkig och poänglös som alla andra av Woody Allens filmer.
"Cassandra's Dream" upplevde jag en trevligt småskalig thriller. Intim och intressant. Inte samma mästerliga känsla som i "Match Point", men jag uppfattar inte heller att det var meningen. Klart sevärd.
Bra film i Match point-andan med spännande och smått ångestladdad intrig. Colin Farrell imponerar störst i en överlag välgjord och sevärd thriller.
Både McGregor och Farell är sköna och den sistnämnda visar ännu en gång att han kan få ångest och självförakt att bli roligt via sitt ansiktsuttryck och kroppspråk. Överlag oväntat bra och underhållande film, känns inte riktigt som en Allen rulle. Kul också att det dricks whisky i ungefär varannan scen. Stark 3:a.
Woody Allens filmer har speciella kvalitéer. Man kan se dem om och om igen, trots att (eller tack vare) att intrigen inte är särskilt invecklad. De har bara ett slags magiskt tempo och en alldeles särskild stämning. Svårt att sätta fingret på.
Vissa kryddor Woody använder sig av känns lätt tafatta (könsrollerna t.ex.) men det tar inte bort det faktum att han är en duktig och intressant berättare. "Cassandra's Dream" är ett ganska obehagligt thrillerdrama, som tacksamt tar upp de mänskliga aspekterna av brott, i det här fallet en produkt av den alltmer utbredda egoismen och ytan i det moderna samhället. Jag tycker det funkar helt ok. och "Cassandras Dream" seglar i hamn med en svag betygsfyra i lasten.