2.6

Casino Jack

Jack "Casino Jack" Abramoff är Washingtons mest slipade lobbyist. Han får senatorer, presidenter, kvinnor, casinoägare och maffian att snurra runt i en allt vansinnigare politisk dans. Bland världens mäktigaste skapar han sitt eget kungadöme byggt på manipulation, mutor och rena lögner med ett enda syfte - att roffa åt sig allt vad livet kan erbjuda. Men en dag går han för långt och plötsligt pryder Jack löpsedlarna världen över.

Originaltitel Casino Jack
Regissör George Hickenlooper
Manus Norman Snider
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Kevin Spacey, Kelly Preston, Maury Chaykin, Rachelle Lefevre, Barry Pepper, Jon Lovitz, Eric Schweig, Yannick Bisson, Spencer Garrett, Graham Greene (II)

Barneyk
2018-06-04
Känns inte nära verkligheten nog för att vara så intressant och är helt enkelt inte bra nog för att vara särskilt underhållande. Visar ändå på en värld som vi behöver ta upp till ytan mer. Slätstruken tvåa.
NoWireHangers
2017-04-23
En film som är lagom. Ganska bra utan att utmärka sig på något sätt eller nå några högre nivåer. Mycket bra insatser av Spacey, Lovitz och även Pepper dock.
Bomkia
2016-08-15
Underhållande! Ämnet fungerar väl för mig och Spacey är som alltid riktigt skön. Pluspoäng för sliskig Jon Lovitz. 3+
KyLLo
2015-09-22
Politisk, men mysigt soundtrack.
hsimpson
2015-09-12
Inte lika tät regi som WoWS, men heller inte lika pubertal, och det gör den här bättre. Troligen inget jag kommer att se om på eget bevåg. Trean är ganska svag.
LadyFlanders
2015-04-06
Spacey är alltid bra, men resten är faktiskt som en mini-The Wolf of Wall Street som nån skrev här. Och den tyckte jag ännu mindre om.
saggesaliv
2014-05-18
Delvis trevlig film, om Washingtons lobbyister - skandalen med Jack Abramhoff är det filens huvudtema är. Den är rapp, med snappa repliker och delvis väldigt politiskt språk - ibland för rapp. Något långdraget blir det när allting ska gå så snabbt framåt - det slutar lite upp i att det blir lite tråkigt. Men jag gillade filmen ändå, historien är bra framställd och skådespelet är bra - Kevin Spacey är grym som vanligt. Vi slutar upp på en 5/10 för denna filmen - den hade sina fördelar och sina nackdelar - i slutändan en sevärd och godkänd film.
AddeColciago
2014-03-10
Fungerar som lite plåster på såg-House-of-Cards-säsong-2-alldeles-för-snabbt-såren. Annars är det lite en mini-The Wolf of Wall Street. Att jag refererar till andra filmer passar också väl eftersom det är vad Casino Jack gör hela tiden, både subtilt och mindre subtilt. Kul med en And Justice for All-referens i slutet.
ClintanTheKing
2013-08-19
Nja, sådär..
LauenKauen
2013-02-26
Är väldigt svag för Spacey och tycker han gör en fantastisk roll i filmen. Tyckte jag även Pepper gjorde. Vet inte hur den står sig mot verkligheten, men tyckte det var en väldigt intressant film med ett tema som tilltalade mig. Stark 3a eller svag 4a.