Cargo
Fraktrymdskeppet Kassandra är på väg till den avlägset belägna Station 42. Den unga läkaren Laura är ensam vaken ombord, medan resten av besättningen ligger nedkyld i dvala. Först om fyra månader kommer Lauras skift att vara över, men under sina dagliga ronder får hon mer och mer känslan av att inte vara ensam ombord.
Originaltitel | Cargo |
Regissör | Ivan Engler, Ralph Etter |
Manus | Arnold Bucher, Ivan Engler |
Genre | Science Fiction, Thriller, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Anna-Katharina Schwabroh, Martin Rapold, Regula Grauwiller, Yangzom Brauen, Pierre Semmler, Claude-Oliver Rudolph, Michael Finger, Maria Boettner |
Starkaste kortet är den mycket snygga stämningen. Bra tempo, spännande. Svagaste punkten tycker jag är storyn som jag tycker har en hel del hål i sig, framför allt mot slutet. Men det gör nästan inget. Snyggt, spännande och stämningsfullt. Atmosfären (men inte storyn) är löjligt lik den i den korta animefilmen Pale Cocoon.
sjukt snygg film, men närmaste helt värdelös. jag fattar ingenting. synd att dom tagit bort alla sex scener ;)
Blev positivt överraskad. Helt klart en sevärd film.
Ah, det var ett tag sedan jag såg en bra sci-fi-rulle om jymden. Som en skön frisk fläkt om iskalla enorma rymdskepp... och annat. Sevärd!
Lysande tysk scifi med till 99% snygga effekter, överlag bra skådespeleri och mycket snygg estetik. Långsam dramaturgi som för tankarna till 2001, vilket definitivt inte är negativt -- jag gillar att tempot inte måste vara så högt hela tiden. Ensamheten, stillheten och isolationen fick tid att inpräntas. Manuset innehåller såklart ett ghäng SF-klyshor men jag kan inte påstå att jag tyckte att det var förutsägbart -- jag satt med flera olika teorier ända fram till avslöjandena. Mycket bra!
Finns mycket lite att kritisera. Bra film om du gillar realism-nära scifi med mysig känsla. Var spännande att se på.
Helt ok sci-fi som tyvärr kunde varit mycket bättre. För mycket b-filmsinslag (fula suddiga videomeddelanden är så jävla jobbigt), klyschiga usla karaktärer (tuggummisnubben med "soulpatch", ungjäveln) och återanvända idéer. Det ser annars helt ok ut och storyn duger. Är man sci-fi-torsk så är det helt ok att kolla på.
Den var inte så bra nej, fina rymdskepp de ritat i alla fall.
Snygga exteriörer och skönt att slippa Hollywood, men det brister tyvärr i spänning, skådespel och handling.
Tysk Sci-fi. Skönt att slippa amerikansk glorifiering. Ganska ok - svag 3a.