Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Captain Phillips


Den sanna historien om kapten Richard Phillips och det USA-flaggade fartyget MV Maersk Alabama, som kapades av pirater utanför Somalias kust i april 2009. Skeppet blev det första amerikanska lastfartyget att kapas på nästan tvåhundra år.


Originaltitel Captain Phillips
Regissör Paul Greengrass
Manus Billy Ray
Genre Drama, Action, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Mahat M Ali, Michael Chernus, Catherine Keener, David Warshofsky, Chris Mulkey, Corey Johnson, Yul Vazquez, Max Martini, Omar Berdouni, Mohamed Ali (I), Issak Farah Samatar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3722
Filmnummer 105800

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av saggesaliv
Captain Philips är filmen som är baserad på verkliga händelser som utspelade sig under 2009 när Somaliska pirater för första gången på 200 år kapade ett amerikanskt fartyg. De tog samtidigt ...   Läs mer »

Kommentarer


Olof_Gronlund
2024-03-18
Im the captain now! En film baserad på en verklig händelse, den är vad den är. Funkar att se, godkänt överallt.
amam
2023-11-28
Tom Hanks gör ett bra jobb men jag kände nog att filmen var lite väl Hollywoodiserad för att gripa tag på riktigt.
Sheepy
2023-08-17
Inledningsvis är Paul Greengrass regi något störande. Det blir överdrivet skakigt kameraarbete och det hela försöker ge sken av att vara en dokumentär av en krigszon. När kapningen väl inleds ändras däremot allt och filmen blir extremt engagerade. Tom Hanks är lysande som Captain Phillips och förmedlar väl en kaskad av känslor i form av smärta/uppgivenhet blandat med rädsla. Barkhad Abdi gör även en mycket bra skådespelarprestation som ledaren för det somaliska piratgänget. En sak som jag däremot är kluven till är valet att texta delarna när piraterna pratar på sitt hemspråk. Frågan är om det inte hade blivit ännu starkare om vi som åskådare precis som Captain Phillips var omedvetna kring vad som sades. Oavsett är det en oerhört intensiv upplevelse och en mycket välgjord skildring av en verklig händelse som håller dig på helspänn ända fram till slutet.
labi
2022-08-22
Riktigt spännande och bra driv från ruta ett. Problemet är känslopjunket och de obligatoriska Hollywoodstråkarna. Sedan får man kanske skylla på filmskaparnas strävan efter autencitet att Phillips fru i inledningsscenen samt en sjuksköterska i slutscenen är filmens enda förekommande kvinnor. Att göra Bechdeltestet är inte ens någon idé...
Ima_Tree
2021-01-25
Men för helvete... Är det ingen som modererar kommentarer här längre?!
Anden2010
2020-09-30
Fantastisk och nervkittlande. Bra skådespelare (både skurkar och besättning). Lägg därtill en Tom Hanks i högform. En riktigt bra film.
wendybalsam
2019-01-06
Spännande och väldigt trovärdiga skådisar!
Bomkia
2018-11-02
Känns påtaglig och verklig. 4a.
badpanda1606
2018-08-31
Slutscenen med Hanks säger lite om varför jag tycker han är världens bästa skådespelare just nu.
Starkbröl
2018-07-16
Bättre och mer spännande än förväntat, så filmtipset hade rätt om betyget den här gången...
Visa äldre kommentarer »