Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Captain America: Return of the First Avenger


Fortsättningen på "Captain America" utspelar sig efter händelserna i "The Avengers". Steve Rogers fortsätter att samarbeta med Nick Fury och SHIELD, och försöker samtidigt att anpassa sig till den moderna världen.


Originaltitel Captain America: The Winter Soldier
Alternativ titel Captain America 2
Regissör Anthony Russo, Joe Russo
Manus Christopher Markus, Stephen McFeely
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Evans, Samuel L Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Maximiliano Hernández, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Toby Jones, Stan Lee, Callan Mulvey, Branka Katic, Jenny Agutter, Chin Han (III), Bernard White, Alan Dale, Garry Shandling, Georges St-Pierre
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3333
Filmnummer 108628

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
Den andra Captain America-filmen är här och fortsätter handlingen från The First Avenger samt The Avengers. Steve Rogers, som Kaptenen egentligen heter, jobbar åt SHIELD på samma sätt som han j...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-01-23
Någon skrev en kommentar att detta är den bästa Avengers filmen, men för att klargöra så är Avengers den grupp som Captain America är medlem i, och detta ska alltså inte beskrivas som en "Avengers film" utan snarare en bra och riktigt välgjord solo Marvel film om en av Avengers karaktärer och medlemmar, alltså Captain America. Denna är mycket bättre än första Captain America filmen dessutom, och den är faktiskt en av Marvels bästa filmer någonsin (endast första Iron Man kommer lika högt i betyg) det får jag erkänna, det är mörkare och mer vuxet än många andra av Marvels filmer, och det känns mer som en vanlig konspirations/agentaction än en Marvel film och det är väldigt positivt. Detta är andra gången jag ser denna och den blev faktiskt ännu bättre vid en omtitt än första gången. Chris Evans är bättre än någonsin som Cap America igen, detta kan nog vara hans bästa rollprestation någonsin. Även Scarlett Johansson, Samuel L Jackson, Robert Redford och Anthony Mackie är lysande i sina roller men mest imponerad är jag ändå av Sebastian Stan som är bäst i hela filmen som The winter soldier (han spelade Cap Americas bästa vän i första filmen). Var även riktigt kul å se gamle UFC hjälten Georges St Pierre i en liten roll som skurken Batroc. Regisörrerna och bröderna Anthony och Joe Russo skruvar upp hela marvel genren här med en underbar regi, fighterna är fantastiskt filmade och även övriga actionscener, det är oerhört snyggt och man får den där intensiva och spännande känslan, hoppas att dom kommer göra fler marvel filmer i framtiden. Kan starkt rekommendera denna även om man inte är så inne på superhjältar eller Cap America för den delen, för det är ändå en riktigt välgjord action/thriller spionfilm, även musiken i filmen är suverän. Betyget blir en väldigt stark 4, en av Marvels absolut bästa filmer än idag. Sen såklart ett tips så ska man ju se efter eftertexterna dom små scener som alltid är med i marvels filmer som leder vidare till något annat, därför måste man se alla dessa marvel filmer i rätt ordning för att förstå slutscenerna, i denna så är det en slutscen som leder rätt in i Avengers 2.
Körsbär
2020-11-15
Denna tog mig tre pauser o ta igenom, tyvärr ingen vidare film. Men för att förstå hela storyn så var den väl hyfsad.
Rai
2020-09-20
Nej tack!! Jag gillar inte dessa filmer och speciellt inte Captain America...
mindcooler
2020-09-18
Episk. Förvirrande. Fet.
Hanness
2019-05-08
Bra uppföljare.
TURGUT
2019-04-13
Bra Marvel-rulle med bra action och skaplig handling, har man sett de tidigare filmerna uppskattar man handlingen mycket mer tror jag.
widez
2018-02-15
En av de bättre Marvelfilmerna. Häftig action och intressant handling!
Zingostar
2018-01-13
Obegriplig handling. Uruselt skådespeleri.
Murvel48
2017-12-02
Oväntat bra, faktiskt! Efter att ha sett Ironman- och Avenger-smörjan hade jag inga större förhoppningar om den här.
Totenkopf
2016-10-09
Nä den föll mig i smaken.
Visa äldre kommentarer »