Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Capote


När författaren Truman Capote läser i en tidning om de brutala morden på en familj i Kansas bestämmer han sig för att skriva en bok om det. När han börjar sina efterforskningar blir han så intresserad av mördarna och fascinerad av själva morden att han börjar skriva ner all information han kommer åt. Baserad på biografin "Capote" av Gerald Clarke från år 1988.


Originaltitel Capote
Regissör Bennett Miller
Manus Dan Futterman
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Philip Seymour Hoffman, Clifton Collins Jr, Catherine Keener, Chris Cooper, Bruce Greenwood, Bob Balaban, Amy Ryan, Mark Pellegrino, Allie Mickelson, Marshall Bell, Craig Archibald, Bronwen Coleman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5544
Filmnummer 36619

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-03-03
En enastående rollgestaltning av PSH och av det lilla som jag har stött på av Truman Capote i dokumentära filmsekvenser så är det riktigt porträttlikt till stil, rörelse och uttrycksätt. Mycket välförtjänst Oscar. Storyn i sig är fint berättad och visst blir man nyfiken att läsa boken. Betyget blir en 4;a
Ful_fisk
2021-08-05
Kände inte överhuvudtaget till händelserna filmen handlar om eller boken Capote skrev om det hela. Gillade hela känslan i filmen; fotot och klippningen kändes gammaldags på alla positiva vis. Hoffman givetvis suverän, de andra också. Det enda plumpet i protokollet är att jag efterhand inte förstod riktigt Capotes motiv, eller vad han gjorde med det ena eller det andra, som t ex när han plötsligt reser bort i ett år precis när fångarna börjar öppna upp sig. Fick aldrig grepp om det där, och undrade om det försökte vara det ena eller det andra eller om det skulle vara mångbottnat. För mig blev det ett frågetecken, och en betygstrea. Men det skulle absolut kunna bli en fyra vid omtitt. Verkligen en sevärd film, absolut.
Stygga-Vargen
2017-08-14
Den här var ju bra.
sawa
2017-03-24
L-å-n-g-s-a-m.
Goham
2015-10-16
PSH är grym men lite långsam film i övrigt.
LacombeLucien
2015-04-26
Okej.
Qhunden
2015-01-27
Truman Capote, ja vem var det nu igen? Frågar mig själv i efterhand varför jag såg den här filmen när min relation till karln i princip är obefintlig. Tycker inte PS Hoffman fyller ut speltiden i denna förvånansvärt långtråkiga historia som tyvärr lämnade mig oberörd. Kommer bara minnas rösten.
Krille80
2014-11-25
Det var med stora förhoppningar jag valde att se denna film. Stor del i mina höga förhoppningar hade all den kärlek som Oscarjuryn öste över filmen. Tyvärr måste jag säga att detta var inte den härliga filmupplevelse jag trott den skulle vara utan det blev bara ett konstaterande att detta var OK. Philip Seymour Hoffman är dock bra.
hestret
2014-07-25
Första filmen med den stora stora personliga favoriten PSH efter hans bortgång. Otrolig prestation förstås. Höjer filmen något enormt för annars tycker jag att filmen, trots att den undviker en hel del typiska fällor för biopics, är rätt seg och trist. Storyn är helt enkelt inget vidare och allt känns bara rätt platt. Vad gjorde ens Capote så pass intresserad av dessa mord? Stor obesvarad fråga. Samtidigt får vi inga skiften, inga händelser, ingen direkt humor, ingen spänning, ingen nervositet. Helt enkelt utan toppar eller dalar i något sammanhang. Regin är oklanderlig, men tyvärr inget utöver det vanliga. Man rycks ju sällan ut sätet över något särskilt med den här filmen förutom PSH då förstås. Man lyckas verkligen lära känna Capote som person utifrån enbart det här porträttet. Rätt fantastiskt då han i övrigt inte har så mycket draghjälp från övriga delar av filmen. PSH räddar upp detta till en stark stabil trea. 55/100
mammene
2014-07-24
Helt fantastisk rolltolkning av Seymour-Hoffman, man blir fascinerad. En dubbelbottnad berättelse som jag kände att jag inte riktigt kunde döma om det var rätt heller fel i hans handlingar, ena stunden mänskligt och i andra stunder beräknande. Mycket bra berättat och jag blir sugen på att läsa boken.
Visa äldre kommentarer »