2.3

Capone

Historien om den ökände gangstern Al Capone. Hans uppgång och fall.

Originaltitel Capone
Regissör Steve Carver
Manus Howard Browne
Genre Drama, Kriminalare, 70-tal, Biografi
Skådespelare Ben Gazzara, Harry Guardino, Susan Blakely, Sylvester Stallone, John Cassavetes, Frank Campanella, John Orchard, Carmen Argenziano, George Chandler, John Davis Chandler, Royal Dano, Joe De Nicola, Angelo Grisanti, Peter Maloney, Dick Miller

2019-07-23
Jag gillar historiska filmer, men denna? Nja..
2014-11-21
Mycket sevärd och intressant insyn om gangstern Al Capones resa från ingenting till toppen och sedan till fängelsestraffet och sjukdomen som till slut tog hans liv. Filmen kom 1975, ett år efter Gudfadern 2 och man har inspirerats just av den filmen sett till stämning, musik, foto och dialog. Överraskande bra! 3+
dudson
2013-09-07
Gangster filmer från 70-talet brukar vara riktigt bra eller ordentligt kassa. den här är nånnstans mitt emellan. tur ändå våldet var helt Okej..
Xenox
2012-07-22
Den känns ganska gammal. Filmen blev aldrig intressant.
diskborste
2011-10-25
Otroligt hur vissa människor kan ha en sån fruktansvärd makt. Synd bara att Capone använde den till sprit, prostitution och mord. Hade jag varit i hans position hade jag försökt använda makten till att göra samhället bättre!!!
jimmyringo
2010-03-20
Inget vidare. Känns allmänt B-aktig.
-_Louise_-
2009-07-09
Rätt trist, inget vidare personporträtt, man kommer aldrig under ytan och får veta hur han fungerar. Nej, det kunde vara tusen gånger bättre.
Bredlund
2009-07-09
Nää
schoultz
2008-02-08
en charmlös film i en udnerbar genre synd att de gör en så dålig film om en så intrressant personlighet
dandelion
2008-01-12