1.9
1.9
Cannibals
En man är på safari i djungeln tillsammans med sin fru och dotter när frun blir uppäten och dottern tillfångatagen av kannibaler. Flera år senare åker han tillbaks för att se om dottern fortfarande lever.

Originaltitel | Mondo cannibale |
Alternativ titel | White Cannibal Queen, Sexo caníbal |
Regissör | Jesus Franco |
Manus | Jesus Franco |
Genre | 80-tal, Skräck, Äventyr |
Skådespelare | Al Cliver, Sabrina Siani, Lina Romay, Antonio Mayans, Olivier Mathot, Pamela Stanford, Shirley Knight (II) |
Kultregissören Jess Franco (eller Jesús Franco Manera som han egentligen hette) hann regissera hela 203 filmer - den första kom 1957 och den sista 2013 - och i skrivande stund har jag bara hunnit s... Läs mer »
Nästan en etta, men den hysteriskt dåliga dubbningen och musiken gör att den klarar tvåan. Devil Hunter från samma år och med samma skådespelare är bättre! Detta är mestadels en seg soppa, om än inte helt utan underhållningsvärde.
Halvdana skådespelare och stundvis halvdant foto. I övrigt är filmen väldigt bra. Svag 5:a.
Franco ger sig på kannibalgenren med ett manus som räcker i 45 minuter. Resten improviserar han fram med lite utdragna käka-människa-scener, bland annat i svartvitt. Konstnären Franco. Annars är ju Al Cliver kung med sin "avhuggna" arm som han desperat döljer i tröjan. Kannibalerna är lika vita som protagonisterna och snackar dessutom engelska (!!!) blandat med kannibaliska. Jösses vilken film. Tyvärr är den rätt seg också.
Det råder kannibalbrist och överskott på målarfärg här.
Emellanåt så pinsamt dålig så att jag skäms å alla inblandades vägnar, emellanåt acceptabelt b-filmsdålig. Men någon tvåa orkar den inte upp till. (3+/15)
Att ett så pass respekterat bolag som Blue Underground släpper en sådan här skitfilm på dvd är ett mysterium. Nåja, den är i alla fall bättre än Cannibal Terror eftersom Cannibals faktiskt är underhållande i all sin dålighet.
Jesus Franco visar här att kannibalfilmer är ytterligare en av många genrer som han inte behärskar. Långtråkig, fula effekter, ologisk (hur kunde en brun flicka bli en blond kvinna till exempel), B på alla sätt och vis... Men det som spikar ettan totalt är att kannibalerna pratar engelska då och då!
Svag trea, av någon anledning tappade jag sällan intresset; och det är bra.
franco ger sig på kannibalgenren med överraskande bra resultat (det e ju franco så förväntningarna var inte direkt på topp) - jag älskar de "konstnärliga" slowmotion-scenerna när kannibalerna (som mer beter sig som zombies) tuggar kött till eko i evigheters evighet å mycket av dialogen e härligt franco-dum, men tyvärr lider den av samma sak som alla andra franco-rullar: ingenting händer å det går seeeeeegt... starkt godkänt 2+
Jo, det är klart man kan ju tycka den är rolig. Men gillar man kannibalfilmer tror jag nog de flesta skulle ranka den här sist.