Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Butch Cassidy och Sundance Kid


En film om de legendariska bankrånarna Butch Cassidy och Sundance Kid, och deras flykt undan rättvisan som tar dem ända till Bolivia.


Originaltitel Butch Cassidy and the Sundance Kid
Regissör George Roy Hill
Manus William Goldman
Genre Kriminalare, Äventyr, Western, 60-tal, Biografi
Skådespelare Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Jeff Corey, Strother Martin, George Furth, Ted Cassidy, Cloris Leachman, Donnelly Rhodes, Kenneth Mars, Timothy Scott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4508
Filmnummer 3431

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av BeforeYouDie
Vi får genom filmen följa den verkliga berättelsen om Butch Cassidy, hjärnan och ledaren av ett gäng laglösa, som livnär sig på att kapa tåg och råna banker. Med sig har han även sin pistol...   Läs mer »

Kommentarer


tksoul
2022-03-12
Vem behöver den här när man kan se ”Det vilda gänget”?
RustyFilm
2021-11-21
Västernfilm var på 40, 50 och 60 talet kanske Hollywoods största filmgenre. Den här är ju från 60 talets sista år och genren hade väl börjat få dödsryckningar och detta var antagligen ett sätt att förnya och skoja till genren lite. Idag känns det väldigt daterat. Filmen är vacker och välspelad. Och vi vet att den är väldigt uppskattad men jag tycker inte jag missat något väsentligt när den gått mig förbi i många år. Blev lite förvånad när ”Raindrops Keep Falling On My Head” plötsligt ljöd ur högtalarna till en cykeltur där i solskenet. Man får ju många associeringar till den låten och den kändes helt malplacerat och fel här. Men Bacharach skrev faktiskt låten till just den här filmen, överraskande.
ItalyErik
2021-06-23
En amerikansk klassiker!
Lotso
2018-06-28
I sin helhet är Butch Cassidy and the Sundance Kid en oerhört trevlig western film som inte bygger på våldet den har. Utan på våra två huvudpersoner och kemin mellan dem. Vilket är en stor bärande vikt för en sådan här film och det levereras full ut. Paul Newman och Robert Redford är fantastiska ihop. Enda negativa är uppbyggnaden av “skurkarna” som jagar dem, för att sedan bara lämna den storyn helt och hållet. Regin från de stora episka landskapsscenerna där de rider, till de mindre tystare stunderna är hanterade väl. Fotot och musiken är toppen och inget att klaga på där. Men även inslagen som stumfilmen vid förtexterna eller bilderna vid montaget vid mitten ger filmen det där lilla extra som gör att den sticker ut. Det är sådant som gör att vi pratar om denna filmen än idag.
martineden
2017-02-05
[rek. 4] Filmens främsta styrka är kemin mellan Newman och Redford och de fina landskapsscenerna. Filmen är oerhört väl utförd, men jag tycker att manuset haltar lite: istället för att skapa ett dramatiskt klimax i den "första delen" då de jagas, flyr de och ertappas av helt andra antagonister. Är heller inget fan av stilbildsscenerna som ackompanjeras av Bacharachs, i mitt tycker, fina men malplacerade musik. Likaså "cykelscenen" känns märklig med "Raindrops keep falling..." klingande i bakgrunden. En bra western, men ingen av genrens toppnummer. Bra!!! 3.
Starkbröl
2017-01-22
En raljerande, romantiserande buddy movie om två legendariska kriminella. Fotot är bitvis magiskt bra men annars är det mycket rida-rida-rida och springa-springa-springa interfolierat med lite skjuta-skjuta-skjuta. Newman och Redford har utmärkt kemi. Själva grundtonen, glorifierandet av dessa yrkeskriminella, framstår dock som helt absurd. Inga bakomliggande motiv eller förklaringar anförs heller; hela filmen handlar helt enkelt om hur hårt de här coolingarna har det, ur brottslingarnas perspektiv. What?
jankke
2016-02-17
En av mina go-to filmer..
annihilat0r
2015-12-12
"Butch Cassidy and the Sundance Kid" är en skojfrisk klassiker från 1969. Paul Newman och Robert Redford utgör ett lite lustigt radarpar som rånar banker. Berättelsen varvas med tokiga segment som inte faller mig i smaken. Helheten är godkänd.
Stan
2015-08-25
Robert Redford var ju sin tids Brad Pitt. Väldigt stilig och cool. Radarparet är fantastiska ihop, men det är ju en rätt förutsägbar historia (kanske för att man sett slutet, hört om det, osv massa gånger) och det blir snabbt tröttsamt med all ponnyridning och montage.. första delen är väldigt bra, dock, så mellan 3 och 4.
AlbinWesley
2015-08-24
Kom väl ihåg den som något större... och trodde nog den skulle slå högre. Men fotot och musiken är världsbäst, Newman och Redford i vanlig ordning mycket charmanta. Sånt väger också tungt.
Visa äldre kommentarer »