Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Bully


I år kommer över 5 miljoner amerikanska barn att bli mobbade. På skolan, internet, bussen, hemma, via mobiltelefoner och på gatan. "Bully" är den första dokumentärfilmen som visar hur vi alla någon gång blivit påverkade av mobbning, oavsett om vi varit offer, mobbare eller bara stått tysta bredvid.


Originaltitel Bully
Alternativ titel The Bully Project
Regissör Lee Hirsch
Manus Lee Hirsch, Cynthia Lowen
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 811
Filmnummer 96304

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Stygga-Vargen
2019-11-19
Förvånansvärt tråkig och intetsägande dokumentär om ett ständigt viktigt ämne.... Var knappt jag pallade hålla mig vaken faktiskt.
supermancover
2017-08-08
En väldigt ärlig och tung dokumentär.
hasse-mate
2015-10-23
Inget snack om saken att ämnet är viktigt men rent dokumentärsmässigt är den väldigt skiftande i kvalitet. Stundtals gripande, stundtals långdragen och intetsägande .
AlbinWesley
2015-10-13
Så sorgligt för mobbing är helt normaliserat och integrerat i skolan här i Sverige också om än inte på samma sätt eller lika omfattande. Jag blir så ledsen.
KyLLo
2015-09-22
Bra budskap, visst, men det kan man konstatera utan att se den. Tyvärr känns det som en typ av dokumentär som massproduceras. Inte unik och kommer inte med något nytt vare sig berättarmässigt eller innehållsmässigt.
dafreakish
2015-09-15
Stark anti-mobbingfilm om flera typer av mobbing och effekterna av dessa. Det är gripande, tungt men också hoppfullt. Mobbing är faktiskt något som kan förhindras bara folk väljer att försöka. Jag hoppas bara vi vuxna också väljer att se hur det egentligen ser ut och vägrar blunda för det.
vonadel
2015-03-03
En stark och gripande dokumentär om mobbning. Borde vara obligatorisk att visa i skolorna. Förhoppningsvis kan den göra skillnad och befria åtminstone några från det helvete som mobbning kan innebära. 7/10
StureStenhög
2015-02-25
Det är nog svårt att se den här filmen utan att bli berörd. Dock lyckas den egentligen inte säga nånting som jag inte tror att folk redan vet, styrkan ligger snarare i att den sätter ansikten på dessa människoöden. Det gör att budskapet blir lättare att ta till sig, och att mobbingen verkligen känns på riktigt. Där har den en funktion att fylla, och den bör fungera väldigt bra som diskussionsunderlag. Men som dokumentär betraktad är den ändå ganska basic, det behöver dock inte vara något jätteproblem, och jag tror ju att den lyckas göra det den vill göra. Trean är ganska stark
Nemralis
2015-01-25
Väldigt drabbande skildring av mobbing. Amerikansk på både gott och ont, det den tappar i styrka från högtravande tal väger den upp för i presentationen av hur den amerikanska mentaliteten ("öga för öga") och landets skolsystem bidrar till att bibehålla mobbingproblemen bland ungdomar. Kopplingen till Sverige blir också tydliga därigenom - som lärare är det väldigt enerverande att se hur problemen hanteras, samtidigt som en vet hur svårt det skulle vara med dagens möjligheter i skolan att nå fram till de här problemen, även här hos oss.
Krille80
2015-01-18
En dokumentär om mobbning mellan barn och ungdomar i USA. En väldigt stark och jobbig upplevelse att ta del av. Svenska lärare borde, med sitt arbetslag, se den tillsammans under en studiedag. För hur hemskt det än är att ta del av smärtan hos de utsatta eleverna och deras föräldrar så är det inget som gör så ont som att känna igen, om så bara litegrann, sin egen röst i lärarnas missriktade och delvis bortvisande samtal med de utsatta.
Visa äldre kommentarer »