Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Buffalo '66


Billy släpps ut efter fem år i fängelse. Snart kidnappar han skolflickan Layla, en tonåring som han sedan tar med till sina föräldrar. Han låtsas att han är hennes pojkvän och att de snart ska gifta sig. Dessutom tvingar han henne att säga samma sak.


Originaltitel Buffalo '66
Regissör Vincent Gallo
Manus Vincent Gallo, Alison Bagnall
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Romantik, 90-tal
Skådespelare Rosanna Arquette, Christina Ricci, Mickey Rourke, Anjelica Huston, Ben Gazzara, Kevin Pollak, Vincent Gallo, Jan-Michael Vincent, Kevin Corrigan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2749
Filmnummer 2059

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av redaktören
En uppgörelse med barndomen och det mänskligas konstruktion. Billy (Vincent Gallo) har precis släppt ut ur fängelset där han avtjänat straffet för ett brott han inte begått men blivit tvunge...   Läs mer »

Kommentarer


Spomenka
2024-03-15
Gallos karaktär är harmlös och patetisk, Riccis ser igenom honom. Detta är inte en manual för mänskligt beteende, utan en saga. Han kidnappar henne för att de redan har kemi. Människor längtar efter kärlek som kringgår deras tillkortakommanden, filmen handlar om det. Utöver tematikens äkthet är den inte trovärdig, den har helt andra värden. Den balanserar dock det magiska genom att utspelas i ett till synes vardagligt och deprimerande landskap. Temat är öde och transcendental kärlek. Utförandet är personligt och stilfullt.
Ful_fisk
2020-06-21
Det slår mig åter hur 70-tals-inspirerat 90-talet var, och hur elegant filmstilen var under det decenniet. Det här är en bra film med toppfina skådespelarinsatser! Skön atmosfär, märklig intrig.
jonbo
2017-02-24
Ricci är bra, filmen är snygg, men Gallos karaktär så odräglig att det andra inte spelar någon roll (känslan blir än värre av att det känns som karaktären ÄR Gallo).
Kaonashi
2015-07-14
Gubbfantasi deluxe.
anna_pannan
2014-07-02
Vincent Gallo är så gubbsjuk och homofobisk och obehaglig och störig och dryg att det är svårt att ta sig igenom den första delen av filmen. Den kanske är snygg och så, men det hjälper liksom inte. Han förstör hela filmen med att ens vara i bild.
LTT86
2014-06-17
Wow! Snacka om att man kidnappa rätt tjej då.
sparriskrigarn
2014-06-09
Stundtals briljant, stundtals bara dum och osannolik. Vincent Gallo spelar helt otroligt bra och fotot är bland det bästa jag har sett, men som helhet - nix.
#54
2014-02-24
Jag kan inte bestämma mig för vad jag egentligen tycker om denna film.
Råtta
2014-01-03
Det här är en dum film och jag hatar den och vill se den typ tio gånger till direkt.
Råtta
2014-01-03
Den här filmen messed me up. Vad fan.
Visa äldre kommentarer »