Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Bröllopsfotografen


Robin är en bröllopsfotograf från en håla i Värmland. Han får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm, där han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går sådär...


Originaltitel Bröllopsfotografen
Regissör Ulf Malmros
Manus Ulf Malmros
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Tuva Novotny, Anastasios Soulis, Johannes Brost, Marianne Scheja, Rebecca Scheja, Lotta Tejle, Johanna Strömberg, Tomas Tjerneld, Johan Östling
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8324
Filmnummer 70738

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av AddeColciago
Jag är ett hardcorefan av Smala Sussie. Drar quotes titt som tätt och framförallt; jag har sett den otroligt många gånger och jag ser fortfarande på den titt som tätt. Jag hade alltså med all ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av frienatic
Vad sägs om en kväll med diabilder från en avlägsen släktings bröllop? Inte det? Nej, det trodde jag inte heller men sanningen är den att ni nog hade fått en trevligare kväll än med Ulf Malm...   Läs mer »

Kommentarer


picklessmulan
2023-07-03
En mycket bra och rolig svart svensk komedi
RustyFilm
2023-03-08
Ulf Malmros (manus och regi) har skapat en underhållande komik av kulturkrockar mellan över och underklassfolk och mellan stads och landsbor. Den som driver handlingen är karaktären Robin, mycket välförtjänt spelad av Björn A. Ling etc. (att karaktären ska vara inspirerad av Malmros egen uppväxt bidrar nog till att manuset vurmar lite extra för rollen). Men bra blev det. Mats Olofsson (filmfoto) bjuder på många tjusiga Stockholmsvyer och fina detaljbilder.
dudson
2021-08-07
Stark feel-good film i härlig sommar-miljö. Underbart att se överklass/snobberiet förväxlas med Värmlands bond-charm. Starrin gör ett fullgott jobb som den osäkra kufen. Sen motpolen, den underbart vackra Tuva.+ att Kjelle-B passar perfekt som den något bäst-före-datum lurken som mest springer runt barbröstad med en drink i hand#)
Rai
2017-09-29
Den här sortens svenskhumor är så jävla sorglig som ofta finns i svenskkomedi och jag klarar inte detta. Det är stel, tråkig och den svenska skuggan lyser igenom allt och gör allt tråkigt!
wasteoftime
2016-11-27
Det finns mycket charm i den här filmen, absolut, men också mycket otrevligt. Framförallt från huvudpersonen. Och sånt är väl livet, alla är inte alltid trevliga, men just insvept i all denna låtsascharm gör det obehagligt. Även om han inte är genomrutten, så är det inte så trevligt som man vid första titten kan tro. Måhända är det meningen, men oavsett är det inte tilltalande för mig. Oerhört många oattraktiva(och då talar jag inte fysiskt) karaktärer. Men ja, en viss behållning och det är inte dåligt, bara smått motbjudande. 0,2 på SH-skalan.
Stygga-Vargen
2016-10-28
En av de bättre svenska filmerna som gjorts på senare år. Något mästerverk är det ju inte men den är ändå väldigt bra. Svag 5:a.
Spaderfyra
2015-12-25
En oförarglig ganska rolig film. Sätter väl inga större spår, men är helt OK att ägna 1½ timme åt.
Djason
2015-07-27
Skön humor där Kjell Bergqvist är bäst. Tuva Novotny är också bra i vanlig ordning. Lättsam film som man inte behöver tänka så mycket till.
Krille80
2015-01-03
Denna filmen gjorde inte särskilt mycket för mig. Den är helt Ok men inte så mycket mer. Jag förvånades också över att jag denna gången retade mig så mycket på den värmländska dialekten. Vanligtvis är jag helt OK med både värmlänningar och hur de pratar.
larsen1976
2014-05-09
Kjelle Bergqvist i sitt esse!
Visa äldre kommentarer »