Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Broken


När 11-åriga flickan Skunk bevittnar en misshandel på sin gata i en förort till London dras hon in i en infekterad konflikt som successivt sammanflätar kvartersbornas livsöden.

Baserad på romanen Broken av Daniel Clay från år 2008.


Originaltitel Broken
Regissör Rufus Norris
Manus Mark O'Rowe
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Eloise Laurence, Tim Roth, Cillian Murphy, Bill Milner, Robert Emms, Zana Marjanovic, Rory Kinnear, Lino Facioli, Denis Lawson, George Sargeant, Rosalie Kosky, Faye Daveney, Martha Bryant, Clare Burt, Rory Girvan, Salo Gardner, Lily James
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 755
Filmnummer 101004

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Jules4893
Handlingen kretsar kring den 11-åriga flickan Skunk (Eloise Laurence) och grannfamiljerna omkring henne. Filmen börjar med att en man från ena huset misshandlar en kille från ett annat hus. Motive...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Ola_Schubert
Jag vaknade med lite ångest på morgonen: Hade jag kanske lagt en mycket skickligt gjord \"feminazistisk\" propagandafilm på min bäst hundra lista? Jag hade suttit uppe och se det engelska vardagsd...   Läs mer »

Kommentarer


jlam
2017-12-03
Huvudrollerna är välspelade och sympatiska och den är både charmig och skakande, vilket är lite av en bedrift. Samtidigt är den ju så småskalig att den känns rätt obetydlig. Lite som Min tjej i en London-förort.
Memmem
2017-11-26
Drama om föräldrars kärlek till sina barn och vice versa, parad med våldsamheter! Denna engelska film berörde mig en del i början, men efterhand avtog intresset när händelserna blev allt mer orealistiska och överdrivna. Det hade kunnat bli ett bra drama om en flickas upptäckt att vuxenvärlden inte är så lätt och ibland drabbad av våld. Men filmen blir för spretig och osammanhållen, onödiga händelser tas med och gör att filmen tappar något av sin röda tråd. Den 11-åriga Emily råkar få se sin lätt psykiskt sjuke grannpojke, Rick, misshandlas av en annan granne, Mr Oswald, sedan dennes promiskuösa, tonåriga dotter, för att undkomma pappans vrede, angivit Rick för att ha förgripit sig på henne. Polisen tar in Rick för förhör. En mängd våldsamheter följer. Att Emily är sockersjuk spelar endast roll i slutet av filmen, och är en onödig spretighet. Filmen visar inte på något sått sockersjukas ibland besvärliga liv. Som vanligt i engelska filmer bra regiinstruktioner till många skådespelardebutanter. Bäst spelar Eloise Laurence och Tim Roth som Emily och hennes pappa. Bilder på en återvändsgata med omgivande röda, typiskt engelska, sammanbyggda, tegelvillor, en skola, sjukhus och bakgator i London. Skränigt ljud. Betyg: 3+
jesse8
2017-11-26
Så bra
StureStenhög
2017-04-23
Jag var ganska positiv till det här under större delen av filmen. Man lyckas bra med att skapa en känsla för platsen, och jag blir engagerad i de karaktärer som rör sig där. Skådespeleriet är också bra, särskilt av Tim Roth. Men med tiden blir det allt tydligare att man aldrig lyckas hitta någon konsekvent ton, den är trots allt väldigt lättsam för en film med så tung handling, och det känns oklart i vilken grad den vill bli tagen på allvar. Händelseförloppet är också väldigt konstruerat, vilket bidrar till att det här känns alldeles för mycket som en film för att den ska kunna göra några starkare intryck. När sedan regissören väljer att bli mer än lovligt pretentiös i slutet, så är måttet tyvärr rågat. Det kändes som en given trea når jag såg den, och det var också vad jag hade tänkt sätta först, men jag känner inte att jag kan motivera en sådan betygsättning, så det blir en stark tvåa istället
RustyFilm
2016-12-07
Detta är ett lågmält och absurt brittiskt "vardagsrealistiskt" drama. Den 11-åriga diabetessjuke tjejen Skunk är filmens röda tråd. Hon binder ihop handlingen som cirkulerar kring tre grannfamiljer i ett villa område. Skunk spelas av otroligt charmiga Eloise Lawrence (som klippt och skuren för rollen och skådisdebutant). Den dysfunktionella grannfamiljen Oswald står för traktens trakasserier (både fysiska och psykiska sådana). Skicklig regi av Rufus Norris (tror det är hans filmregidebut). Manuset är dessvärre lite väl komplext med nån handlingstråd för mycket.
Dutch
2016-11-03
Bra skådisar som fan, men det är väl lite väl överdriven handling.
Galivan
2016-03-18
20 minuter räckte, det hade blivit en säker etta om jag sett klart.
ledsenpirat
2015-10-12
Hjärtskärande och omvälvande. Lite forcerat slut där några karaktärer totalt byter skepnad utan att man riktigt inser varför. Regissören retas med tittarna i slutet utan att behålla tempot. Många duktiga unga talanger här, främst naturligtvis E. Laurence. Henne får vi se mer av.
okidoki
2015-10-06
Omskakande.
LadyFlanders
2015-10-05
Mike Leigh-wannabe.
Visa äldre kommentarer »