Bröderna Grimm

Bluffmakarna Jake och Will Grimm är två bröder som reser runt och samlar in sagor, samt "beskyddar" byar mot magiska varelser och utför exorcism. Men så en dag stöter de på ett verkligt hot - en äkta besvärjerska med hemska krafter. Baserad på de tyska sagoberättarna Jacob och Wilhelm Grimm.

Originaltitel The Brothers Grimm
Regissör Terry Gilliam
Manus Ehren Kruger
Genre Komedi, Action, Thriller, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Matt Damon, Heath Ledger, Peter Stormare, Lena Headey, Jonathan Pryce, Monica Bellucci, Tomás Hanák, Julian Bleach, Mackenzie Crook, Richard Ridings, Roger Ashton-Griffiths, Anna Rust, Laura Greenwood, Jan Unger, Alena Jakobová

Skapad 2019-11-10 av LaszloKovacs
Först och främst hoppas jag att många barn går och ser den här filmen. Det skulle i så fall kunna göra både Peter Stormare och Monica Bellucci till legender ända fram till nästa sekelskifte....   Läs mer »

2018-02-27
Nja... är inget som man kommer ihåg!!
Tatty
2017-04-28
Väldigt bra och intressant film. Spännande och till och med rolig. Älskar att Heath Ledger och Matt Damon spelar med varann och de är så bra i filmen!!
Murvel48
2017-01-11
Jag hade hellre sett mer seriös spänning och skräck och betydligt mindre av den tramsiga komiken och överspelet. De fina miljöerna gjorde dock filmen uthärdlig.

2016-11-23
Må si at den er mye bedre enn jeg husket. +3.
vladi
2016-11-10
Jag tror inte att Matt Damon passar så bra i någon annan roll än missanpassad actionhjälte som lider av autism. Inte så kul film, blir aldrig ens spännande.
Ima_Tree
2015-07-06
Jag blir mest trött av Gilliam nu för tiden.
2014-11-11
På lärarutbildningen lärde jag mig älska och inse sagans betydelse för barns utveckling. Denna film vill nog hylla sagan men lyckas dåligt. Vill du att dina barn ska få en bra inledning på livet och i skolan så ska du läsa sagor, massor av sagor för dem. Peter Stormare är helt "out there" och underbart skön. 2+
Brouhaha
2014-03-22
En ganska intetsägande historia som helt bärs fram av ett trevligt gäng skådespelare med Damon, Stormare och Headey i framkant.
lekke
2013-12-28
Om man bortser från tokigt felcastade Damon och Ledger samt lite halvkackiga effekter så finns det rätt mycket lekfullt humör att hämta från Gilliam här. Pryce och (dra på trissor!) Stormare är kanon i sina utflippade karikatyrer. Svag 3:a.
Rehn108
2013-12-11
Nej, nu sänker jag den efter lite mer betänketid. Alldeles för lång och oengagerande. Fortfarande full pott för miljöerna dock, där är Gilliam en mästare!