Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Bright


I en alternativ nutid har orcher, alver, människor och feer samexisterat sedan tidernas begynnelse. Historien följer två poliser med väldigt olika bakgrund, en är människa och en är orch. Under ett rutinuppdrag en kväll upptäcker de ett mörker som har kraften att förändra hela planetens framtid.


Originaltitel Bright
Regissör David Ayer
Manus Max Landis
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Edgar Ramírez, Lucy Fry, Veronica Ngo, Alex Meraz, Happy Anderson, Ike Barinholtz, Dawn Olivieri, Matt Gerald, Margaret Cho, Brad William Henke, Jay Hernandez, Enrique Murciano, Andrea Navedo, Chris Browning
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 808
Filmnummer 125573

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av auuus
Bright är en film som i slutänden förtjänar mer cred för försöket än för det faktiska resultatet. Den är ett intressant försök till världsbygge, men som gör att man önskar att man fått...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2020-11-13
Är så förbannad trött på dessa actionrullarna som är totalt poänglösa.. Dessutom suger Will Smith med stort S...
stoked87
2020-04-24
Jag såg halva filmen när den släpptes såg klart den i veckan nu äntligen andra delen. Jag ger credit ändå till att den försöker vara en originell film. Jag hoppas på att tvåan är mer kul för den var ändå inte så speciell efter några år och jag minns den rätt bra den delen jag orkade bara titta till.
Krille80
2019-03-12
Jag uppskattar och fascineras av det världsbygge denna film bjuder in mig i. Inledningsvis får det mig att känna att jag tittar på något originellt och fräscht. Ju mer filmen fortskrider så förloras detta lite i taget men jag är med hela vägen även om jag nu efteråt känner att jag kan lämna denna filmen bakom mig. Beröm till Netflix dock som vågar satsa pengar på film som detta.
Gordyal
2019-02-27
Inledningsvis är filmen inte särskilt bra, men efter ett tag blir den ganska dålig. Mot slutet börjar den närma sig kass. (4+/15)
Mysharry
2018-12-31
En bra pilot till en tvserie, känns det som.
skitbad
2018-12-05
Egentligen tycker jag ju draget med att inte utförligt förklara något om en värld där vi slängs in i som har en del lovande implikationer och konflikter hade kunnat vara ett intressant koncept... men när själva filmen är fullkomligt intetsägande i övrigt och denna värld i bakgrunden som inte förklaras är det enda jag blir intresserad av så blir ju resultatet ett rätt uppgivet "happ, där vart man blåst på konfekten"...dessutom är dialogen stundtals smärtsamt risigt...
Christofer
2018-11-18
Jaha, det här var ju fruktansvärt uselt. Lät ju hyfsat på pappret, men när skådespeleriet och regin suger och Will Smith gör sin sämsta roll på många år och öser på med så löjligt många barnsliga one-liners att man nästan kräks så var åtminstone jag tacksam när det hela var över.
zonk
2018-11-04
Skönt shadowrun-stuk på rullen, även om den var rätt valhänt bitvis.
krank-mma
2018-07-04
Den här filmen har fått något så inåthelvete med gnäll från folk som helt uppenbart förväntat sig en helt annan film, så jag tänker nog skita i att försöka sammanfatta storyn och istället bara sätta rätt förväntningar: Först och främst är det här en urban överlevnads-snutfilm. Alltså ni vet, "det började med ett vanligt larm, sedan gick allt åt helvete och vi försökte mest överleva natten". Det finns fler såna filmer. Förväntar man sig något mer än en sådan film - om man till exempel tänker sig att man ska se... en fantasyfilm a' Sagan om Ringen med mystisk och episk plot med ringar som kastas i vulkaner och Saurons brinnande vagina som blickar ner från Domedagsklyftan... Då kommer man att ha fel. Likaså om man förväntar sig något slags seriös och djuplodande social kommentar där fantasyraser används som liknelse för klass eller etnicitet. Nej. Det här är inte den filmen ni tror att den är. Så: Det är en urban överlevnadsfilm med inslag av och blinkningar till fantasy. Punkt. Se den som en sådan, så kommer allt gå bra.
Bomkia
2018-04-14
Jag uppskattar avsaknaden av exposition. Du släpps ner i en värld och allt bara är som det är. Du får inte reda på vad "The Dark Lord" håller på med eller hur fan allt blev såhär. Vi bara följer Will Smith och hans Orc-kollega på ett väldigt konstigt skift. 3a.
Visa äldre kommentarer »