Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Bravados


Jim Douglass har förföljt fyra banditer som mördat hans fru. Han finner dem i ett fängelse i en småstad där de väntar på hängning. De lyckas dock rymma under den årliga bönen. Douglass deltar i bybornas jakt på förbrytarna och har mer än en anledning att hinna ikapp dem.


Originaltitel The Bravados
Regissör Henry King
Manus Philip Yordan
Genre Drama, Western, 50-tal
Skådespelare Henry Silva, Lee Van Cleef, Joan Collins, Gregory Peck, Albert Salmi, Stephen Boyd, Gene Evans, Herbert Rudley, Andrew Duggan, George Voskovec, Joe DeRita, Ken Scott (I), Kathleen Gallant, Barry Coe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 93
Filmnummer 25461

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2020-10-27
stark och stämningsfull västern där många uppfriskande illusioner går i kras
Tonti
2020-10-01
Ännu en riktigt tung western av duon King-Peck. Codat känns malplacerat men det egentliga slutet innan ganska perfekt. Färgfotot är lysande vackert.
mammene
2011-12-20
Som sagts tidigare så är det här en western som tar lite oväntade och annorlunda vägar och det blir ett uppvaknande på slutet som jag gillar. Helt enkelt en western i min smak för den hade stil.
StureStenhög
2011-12-20
En mycket bra berättad western som kanske inte helt tar den väg som man har förväntat sig. Jag gillar hur man hela tiden portionerar ut delarna av historien så att vi som publik i lagom tempo får mer och mer klarhet i historien. Jag uppskattar även att man tar sig tid till att etablera karaktärerna innan storyn drar igång på allvar, och man lyckas också ställa några intressanta moraliska frågor framåt slutet. Dessutom är såväl produktionen som skådespeleriet bra, Peck är kanske inte den mest karismatiska skådis man har sett, men han brukar vanligtvis vara bra och här känns han helt rätt i huvudrollen. Roligast är det dock, som vanligt, att se Lee van Cleef. Stark trea
bubblo
2010-04-09
Påminner lite om "seven men from now", fast jag föredrar den. Ganska spännande film detta, men inget speciellt.
tjobi
2009-08-27
Efter att ha sett denhär och Gunfighter vågar jag mig på att utnämna Peck-boxen till årets mest prisvärda tillägg i min filmsamling... Peck och också produktionen i övrigt är mycket bra och känns fräschare än 1958. Spännande, snygg och ganska mångbottnad med sitt moraliska dilemma på slutet.

2009-07-09
En intressant och ganska annorlunda westernhistoria med bra skådespel.

2008-10-12
Vetskapen om en kommande twist (tack WillyV;) fick mig att ständigt hålla utkik, vändningen tog mig ändå med överraskning. Produktionsåret -58 märks inte av så mkt.
Kurganen
2008-09-16
Gregory Peck är mörkt stilig, hämndlysten, bitter och totalt likgiltig inför sitt eget liv i denna fantastiska rulle. Den må ha några år på nacken men är ofantligt intressant i ämnet den behandlar. Fördomar och överilat handlande resulterar oftast i felaktiga beslut. Ooh, så bra.
Bomkia
2008-07-01
Förvånansvärt lågmäld film om man tänker på innehållet. Peck är bra som en man som håller på att gå under av hämndbegär som kan kallblodigt mörda för att mätta begäret. Problemet med lågmäldheten är att det har en tendens att bli smått segt. Bra slut! 3+
Visa äldre kommentarer »