Bram Stoker's Dracula

Greve Dracula anländer till 1800-talets London för att erövra en kvinna som är en avbild av hans för länge sedan avlidna hustru.

Originaltitel Dracula
Regissör Francis Ford Coppola
Manus James V Hart
Genre Romantik, Skräck, 90-tal
Skådespelare Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Bill Campbell, Sadie Frost, Richard E Grant, Cary Elwes, Monica Bellucci, Tom Waits, Jay Robinson, Michaela Bercu, Florina Kendrick

Skapad 2019-12-04 av
Historien börjar 1452, kristna Konstantinopel har fallit under muslimskt styre. I Rumänien reser sig en krigare ur Drakens Order som av någon oförklarlig anledning presenteras som Prins Draculea, ...   Läs mer »

päronanton
2023-09-11
Stora skådespelare i en spännande film!
2022-01-02
Gillade aldrig den här, så en omtitt kanske kunde ändra mig? Nej, den är fortfarande dålig. Teatraliskt överspel, för mycket studiokänsla och en dracula som går emot vad jag anser att legenden handlar om.
PeterTheW
2020-11-19
Såg om för första gången sedan 2006. Bättre än jag mindes. Snyggt gjord.
2018-02-25
Bra film!!
djonipony
2018-02-18
Över 14 år efter satt betyg och troligen över 20 år sedan jag såg filmen. Fortfarande inte särskilt bra.
pzun
2018-01-27
Fick lov att bumpa upp betyget till en 5 , har nog sett den här en 6 ggr under årens lopp och den är tidlös
RustyFilm
2016-12-11
Francis Ford Coppola har skapat en erotisk, vuxen och egen skräckfilm står det på DVD omslaget. Erotisk – Nä, knappast. Vuxen – Nä, barnslig. Egen – Ja, mycket. Visst finns samtliga Dracula attribut med och filmen innehåller en hel del snygga bilder. Allt är vackert, pampigt och välgjort men det är inte min bag
2016-10-29
En av de bästa vampyrfilmerna någonsin!
servadac
2016-02-28
Hade förväntat mig mer av Coppola, känns lite slentrian här. Reeves är ännu sämre än han brukar vara, tur att han inte är med mer. Mise-en-scène är bra men lite rörig intrig och karaktärernas handlingar känns inte alltid motiverade, i synnerhet när det gällar Mina.
Bullen84a
2015-11-21
Har aldrig tyckt att denna e bra. Hela filmen e bara jobbig och seg rakt igenom.