Brain Dead

Rex Martin är en läkare, som intresserar sig mest för människohjärnan. Hans vän och kollega ska försöka få fram information om hjärnan. Men det enda sättet att veta exakt är att göra en hjärnoperation.

Originaltitel Brain Dead
Regissör Adam Simon
Manus Adam Simon, Charles Beaumont
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Bill Pullman, Bill Paxton, Bud Cort, Nicholas Pryor, Patricia Charbonneau, George Kennedy, Brian Brophy, Lee Arenberg, Willie Garson, Kyle Gass, Shannon Holt

BarryHero
2022-09-05
Förvirrande film som inte leder till det man tror den ska göra efter en intressant inledning. Kul att se Bill Pullman och Bill Paxton tillsammans och den har en del otäcka effekter men i slutändan finns det filmer på ungefär samma tema som är intressantare och bättre. Kul med en Charles Beaumont-filmatisering och kanske hade filmen fungerat bättre som ett Twilight Zone-avsnitt.
2021-02-14
Missade en del av dialogen då jag såg den otextad med luddigt ljud, men jag tror inte betyget blivit högre oavsett. Pretentiöst och spretigt.
myslas
2020-12-26
Härligt obehaglig mindfuck-thriller där Bill Pullman gör en väldigt stark prestation i huvudrollen. Har vissa likheter med en annan film från 1990, dock med betydligt högre budget, Total Recall.
2017-08-01
Kult!
amam
2015-09-25
Småkul film om vad som är verkligt och vad som inte är det. Kanske inget man kommer att komma ihåg långt efteråt men den lyckas nog med det den siktar efter. Svag trea.
lekke
2014-11-18
I mindfuckgenren står sig denna lågbudgetfilm ganska väl måste jag säga. Känns som en film många har missat men som fler borde upptäcka.
Gordyal
2011-06-30
Otrygg stämning och Lovecraft-vibbar. Pullman och Cort levererar i denna förbisedda pärla. Måste ses om för en eventuell höjning. (9+/15)
peterclash
2010-01-08
Pullmans karaktär hävdar att han gått på Miskatonic university! Skön obehaglig stämning i den här rullen, klart underskattad. Man är ju nyfiken på hur många av betygen som verkligen gäller denna och inte Braindead.
blueamerican
2007-02-03