Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Boy from Heaven


Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Kort efter hans ankomst till Kairo avlider universitetets överhuvud Shejk Al-Azhar hastigt och Adam kastas ofrivilligt in i en brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.


Originaltitel Walad Min Al Janna
Alternativ titel Cairo Conspiracy
Regissör Tarik Saleh
Manus Tarik Saleh
Genre Drama, Thriller, 2020-talet
Skådespelare Tawfeek Barhom, Fares Fares, Yunus Albayrak, Mohammad Bakri, Makram Khoury, Mehdi Dehbi, Moe Ayoub, Sherwan Haji, Abduljabbar Alsuhili, Ahmed Lassaoui, Jalal Altawil, Ramzi Choukair, Mouloud Ayad, Okan Bozkuş, Youssef Salama Zeki, Ayman Fathy, Amr Mosad
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 142
Filmnummer 143281

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2023-10-22
Finner den bara ointressant och påfrestande. Handlingen utspelar sig i Egypten och det pratas arabiska, men filmen är varken producerad i Egypten eller Mellanöstern. Det kan vara en orsak till att den inte fungerar.
mammene
2023-10-08
Måste erkänna att jag hade lite svårt att hänga med i alla svängar i valet av en ny religiös ledare, som inte var ofarligt visade det sig. Den fattige fiskarpojken blev indragen utan egen talan, styrd av Fares Fares rollfigur Colonel Ibrahim. Ett religiöst och politiskt spel som blev intressant att följa, med kanske en lite oväntad upplösning.
Rai
2023-05-17
Riktigt bra film...
Albion
2023-10-21
2023-10-21 Omtitt efter 7 månader. Förra gången bioduk, denna gången på TV. Det är fortfarande en speciell filmupplevelse och en smart, skarp intrig som inte räds för att kritisera både Egyptens säkerhetstjänst och den religösa eliten. Åter blir betyget en stark 4;a, 4+ 2023-03-20 Utsökt film i ovanliga miljöer. Tät intrig som vågar sticka in näsan i känsliga frågor och proffsigt förpackad och välgjord. Jag gillar denna väldigt mycket. Betyget blir en stark 4;a, 4+
BenStiller
2023-01-08
Välgjord och spännande film. Ingen bra turistreklam för Kairo eller Egypten, som framställs som korrupt, skenheligt och skitigt. Religiösa män, alltid män, styr och ställer ofta tillsammans med en autoritär regim. Fiskarpojken Adam får till uppdrag att infiltrera ledningen för ett muslimskt universitet där en ny andlig ledare ska utses. Fares Fares spelar en överste i egyptisk underrättelsetjänst. Ser väl inte helt trovärdig ut, men gör det bra. Litet svårt att se filmen som svensk, all dialog på arabiska och med undantag för Fares inga svenska skådespelare. Spänningen hålls uppe filmen igenom, det räcker för en stark 3:a.
goeran
2023-01-05
Tarik Salehs nya film Boy from Heaven är en sevärd thriller med handlingen förlagd till en speciell och säregen miljö; Al-Azharuniversitetet i Kairo. Tawfeek Barhom som Adam och Fares Fares som överste Ibrahim är mycket bra och trovärdiga i de två huvudrollerna. En intressant miljö, ett smart manus och goda skådespelarinsatser borgar för en trevlig filmupplevelse. Betyg 4.
Ful_fisk
2022-12-15
Bra, spännande, och olycksbådande samhällskritik. Skarp film, välgjord och välspelad. Kanske inte det mästerverk som kritikerna hausat upp, The Nile Hilton Incident nådde exempelvis en tätare spänning, men nog är den värd sin fyra, allt. Fin film, intressanta tankar och bra skådespeleri.
Muhammed
2022-11-25
Spännande film som hela tiden tar oväntade vändningar liksom även slutet. Maktspelet mellan politiker och präster/religion är borta i västvärlden men här kan man se hur det såg ut också i väst i forntiden. Fast Gustav Vasa satte svenska präster på plats redan på 1500-talet...