3.7

Boy A

När Jack var 10 år inträffade en tragedi som resulterade i att han dömdes till fängelse. 14 år senare släpps Jack fri och börjar kämpa för att klara av ett vuxet liv i frihet. Hans mentor och fadersgestalt blir övervakaren Terry, som hjälper honom genom en mognadsprocess som borde startat för många år sedan. Frågan är bara om Jack, och resten av samhället, verkligen kan lägga det förflutna bakom sig.

Originaltitel Boy A
Regissör John Crowley (III)
Manus Mark O'Rowe
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Andrew Garfield, Peter Mullan, Siobhan Finneran, Skye Bennett, Jeremy Swift, Shaun Evans, Alfie Owen, Josef Altin, Dudley Brewis, Taylor Doherty, Katie Lyons, James Young (II)

2017-11-10
Gillar den filmen skarpt....
RustyFilm
2016-12-09
Dyster och tragisk brittisk berättelse som för mina tankar till det råa dådet då två brittiska skolpojkar mördade en treårig flicka (tidigt 90-tal tror jag det va). Troligt att den här filmproduktionen tar intryck från den händelsen. Det är en stark historia men tyvärr så berättas den veligt och utan nerv. Berättar tekniken är växlingar mellan nutid och tillbakablickar från huvudpersonens uppväxt. Tycker inte om filmens svårfattliga slut. (Att ljud och bild inte är av normal blu-ray toppklass kan nog va av ”konstnärliga själ". Det är ju ingen glamfilm direkt.)
LacombeLucien
2014-04-20
Intressant.
Canaletes
2014-04-03
Störde mig enormt på att huvudkaraktären portrerades som efterbliven. Visst, han hade suttit inne i 14 år men ändå. Annars en bra film men tyckte inte den var rörande. Kunde gått in på mer detaljer och sen visat mycket mer vad som hände senare. Bra skådespel. 5.7/10.
92axha10
2014-01-17
Väldigt bra och välgjort drama som fängslar en på så många punkter. Realismen och sorgen är bra porträtterat. Rekommenderas varmt från mig.
DiMMUBoRGiR
2013-11-01
Bra på många sätt, framförallt den krypande paniken över det oundvikliga och ödesdigra. Samtidigt känns filmen tyvärr ofullständig och illa berättad på en del ställen. Goda skådespelarinsatser förnöjer och gör att den här filmen höjer sig över medel.
Björkman
2013-10-24
Avskalad film där fokus fullt ligger på Garfields karaktär. Mest plus går också till just Garfield och i viss mån till de större birollerna för deras insatser. I övrigt är själva storyn helt okej, möjligen något förutsägbar lite för tidigt och avslutningen på det hela går lite väl hastigt. Sammanfattningsvis en ganska bra film, men skulle kunna ha gjorts snäppet annorlunda för att lyfta några nivåer till. Stabil trea.
ryderup
2013-08-23
Andrew Garfield är fin. Peter Mullan is the shit. Lite luddig för luddighetens skull dock på sina ställen.
Noethe
2013-06-12
Väldigt trogen och realistisk skildring av det vuxna livets efterkänningar av ett barndomens trauma. Väldigt bra skådespeleri överlag. Sant, helt enkelt.
Qhunden
2013-06-05
Hade sina fina stunder men var annars rätt seg och otydlig, det känns väldigt förenklat. Garfield spelar bra, om än lite väl gråtig. Hade velat ha mer om hans brott tidigare i filmen för nu satt jag mest och undrade. 14 år i fängelse för ett brott som osäker tioåring? Vet inte om det faktiskt framgick så tydligt i filmen men det köper man ju bara inte. Svag trea.