Violent Streets
I denna våldsamma yakuza-thriller dras en pensionerad gangster in i ett stegrande gängkrig efter att hans egna forna gäng kidnappat en popstjärna.
Originaltitel | Boryoku gai |
Regissör | Hideo Gosha |
Manus | Hideo Gosha, Masahiro Kakefuda, Nobuaki Nakajima |
Genre | Kriminalare, 70-tal, Action, Drama |
Skådespelare | Noboru Ando, Akira Kobayashi, Isao Natsuyagi, Ryoji Hayama, Asao Koike, Miyoko Akaza, Madame Joy, Minami Nakatsugawa, Maki Kawamura |
Känns väldigt Fukasaku. Rekord i krossade glasflaskor!
Den är ju, tyvärr, ganska fånig och tråkig, trots att den är snygg och lite cool ibland. Dessvärre blir det lite väl macho och rörigt. En ganska meningslös film, alltså. En del scener är dock förjävla bra, vilket gör att en svag trea ändå känns lite motiverad. Med Goshas samurajfilmer i åtanke så är det dock en rejäl besvikelse.
Håller med om att den är ganska grötig, men filmen överlag är väldigt bra och stämningsfull. Älskar flamencomusiken och kidnappningsscenen. Begår dock ett av de misstag som verkar vara vanliga i actionfilmer, nämligen att en person kan bli slagen i huvudet tiotalet gånger utan att svimma. Mest tydligt var det väl under bråket bland hönorna, där en av personerna fotfarande stod upp efter > tio knytnävsslag i huvudet, ett antal sparkar samt fyra glasflaskor krossade mitt på huvudet. Rekommenderar dock filmen. Snygg och underhållande med ett ovanligt bra soundtrack och en skön huvudperson.
grötigt och ofokuserat, men vissa scener är helt briljanta. svag trea.
Bra. Bunta Sugawaras korta medverkande var härligt cool :-)
utlovas raffel?
Det är på tok för få yrkesmördare som är transvestiter nuförtiden.