Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Bortom apornas planet


En astronaut följer i den från den förste filmen försvunne Taylors spår och hamnar på samma planet - apornas planet. I sökandet efter Taylor råkar han inte bara ut för förtryckande apor utan upptäcker också en människoras som överlevt en kärnvapenkatastrof och nu dyrkar atombomben. Liksom föregångaren handlar denna science-fiction-film egentligen om rasism och våldets meningslöshet.


Originaltitel Beneath the Planet of the Apes
Regissör Ted Post
Manus Paul Dehn
Genre Science Fiction, Action, Drama, 70-tal
Skådespelare James Franciscus, Kim Hunter, Maurice Evans, Linda Harrison, Paul Richards, Victor Buono, James Gregory, Jeff Corey, Natalie Trundy, Don Pedro Colley, David Watson (I), Charlton Heston
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2771
Filmnummer 5134

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


martineden
2017-07-24
[rek. 2] En uppföljare som är avsevärt sämre än föregående film. Det finns dock mycket intressanta idéer och jag tycker att slutet är fantastiskt lyckat. Delen med Brent är svagast och man hade utan större problem kommit runt honom om man ansträngt sig. Filmen fungerar bäst när den inte försöker emulera första filmen. Gillar scenografin och apsminket är fortfarande bra, även om man känner oerhörd skillnad av Roddy McDowall inte spelar Cornelius i denna! Helt okej uppföljare. 2+/3-
hsimpson
2015-09-05
Efter en halvtimme lämnar den den inslagna vägen (som gick åt rätt håll) och blir något alldeles horribelt. En riktigt genomruttet usel uppföljare till en riktigt bra film. Usch!
Noseman2005
2014-07-07
En svag, svag trea till denna smått poänglösa uppföljare. Med all den potential som finns i "apornas planet"-konceptet är det synd och skam att man använder den till dylikt. Ett plus för ropet om "Gorilla brutality", dock... 5/10
Bumbi78
2014-05-09
Börjar som en naturlig fortsättning på föregångaren och följer ungefär samma mönster för att halvvägs in bli något helt annat. Häftig futuristisk scenografi, en dos samhällskritik och alldeles lagom flummigt.
jeremy_jones
2014-01-22
Flippad, underbar och awesome av helt andra orsaker och anledningar än första mästerverket (4/6).
vonadel
2013-12-04
Märkligt att det kan vara sån skillnad på ettan och denna. Originalstoryn är så klart fortfarande bra, men de förvaltar inte den särskilt bra i denna. En del effekter och liknande ter sig ganska töntiga idag. Den största behållningen var Linda Harrison. Men älskar grundidén, som sagt, och kommer snart se trean! 4/10
myslas
2013-11-21
Misslyckas med allting som gjorde första filmen så bra. Enbart fånig och ett riktigt sömnpiller.
SilkyMoll
2012-07-08
Fin uppföljare med lite mer "action". Följer på tidigare story på ett fullgott sätt men är inte riktigt lika stark som den första. Svag trea.
martineden
2012-07-05
[rek. 2] Underskattad uppföljare som samtidigt ratificerar tidigare narratologiska regler för serien och etablerar en del nya. Regin och kameraarbetet är inte riktigt lika bra som i första filmen men klart godkända. Manuset är bra och rent scenografiskt är tunnelbanan imponerande. Bra! 3.
Dele
2012-04-20
Nja, bra att man delvis har kvar samma fokus, och storymässigt bygger vidare från ettan. Scenografin funkar, men här finns också typiska utflippade inslag som ger stark b-filmskänsla.
Visa äldre kommentarer »