Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Born To Kill


Helen Brent blir förälskad i Sam Wilde utan att veta att han är en våldsam, impulsiv mördare. Helen är dock redan förlovad med en man som kan erbjuda henne trygghet och pengar. Ett svartsjukedrama inleds när Sam inleder ett förhållande med Helens förmögna fostersyster Georgia. Samtidigt försöker en privatdetektiv hitta gärningsmannen bakom ett dubbelmord, och kommer Sam på spåren.


Originaltitel Born to Kill
Alternativ titel Deadlier Than the Male, Lady of Deceit
Regissör Robert Wise
Manus Eve Green, Richard Macaulay
Genre 40-tal, Kriminalare, Film-Noir, Drama
Skådespelare Claire Trevor, Lawrence Tierney, Walter Slezak, Philip Terry, Elisha Cook Jr, Esther Howard, Isabel Jewell, Audrey Long
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 61
Filmnummer 36850

Recensioner

Skapad 2019-10-31 av Antti
En våldsam och närgången melodram om vad människan slutligen är kapabel till. Born To Kill var regissören Robert Earl Wise första försök att göra en film noir och man kan väl inte säga myc...   Läs mer »

Kommentarer


Tonti
2020-05-13
Kul att de vänt lite på rollerna och gjort en homme fatale, som tydligen är helt oemotståndlig fast han är så ond.
dudson
2015-02-21
Mycket mörk & hårdkokt Noire från det gyllene film året 47. Alla skådespelare är väldigt kompetenta och gör filmen till en höjdpunkt i gangster genren från denna tiden.
goeran
2012-11-17
Born To Kill från 1947 (regissör Robert Wise) har tydligen fått något av en kultstatus inom film noir-genren och det är inte så svårt att förstå; alla schabloner som hör till dras ut till sin spets. Claire Trevor och Lawrence Tierney fungerar bra i huvudrollerna. En annan skådespelare som man lägger märke till är Walter Slezak som slemmig detektiv.
LillaCaesar
2012-09-11
Överklassnoir med pilsnerfilmsdetektiv. Tänder bara till vid de få våldsinslagen. Cook Jr. dock utmärkt som alltid.
Lyndon
2008-05-02
Fyllekärringen är ju alldeles underbar, och den sanslöst slemmiga detektiven hejdlöst kul. Huvudrollernas två psykopater är just så ohämmat iskalla som anstår en värdig och smakfull noir.
Czechflash
2007-03-16
Lawrence Tierney är skön som iskall och hård tuffing i huvudrollen. Gillar inte riktigt Claire Trevor (Helen) och hade gärna sett mer av Audrey Long (Georgia). Detektiven och fyllekärringen hade jag gärna sett att de fått smaka lite bly...
Nnikk
2007-03-10
Lite halvtråkig men helt ok. Esther Howard är kanonbra som fyllekärring.
DanielMott
2007-02-21
Härlig noir, konstigt att ingen mer sett den här!