Borat

Borat Sagdijev, tv-ankare och Kazakstans sjätte kändaste personlighet, åker till USA för att undersöka vad hans land har att lära av världens mest fantastiska nation. Med ett dokumentärteam i hälarna blir han istället mer intresserad av att lokalisera och gifta sig med Pamela Anderson.

Originaltitel Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Regissör Larry Charles
Manus Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell

Skapad 2019-12-20 av Priceguy
Att se Borat är som att se ett en och en halv timme långt avsnitt av Dolda kameran. Och precis som i Dolda kameran är det ibland väldigt roligt, hyggligt ofta lite småkul, och större delen av ti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av distinkt
Karaktären Borat är ett påhitt av komikern (det krävs tydligen inte mycket för att kunna räkna sig till den skaran) Sacha Baron Cohen. Jag saknar helt kunskap om hans tidigare gestaltningar, och...   Läs mer »

LavaLi
2024-09-21
En galen och provokativ odyssé genom USA med Sacha Baron Cohen. Kazakstan utmålas som en underutvecklad, efterbliven och rasistisk stat. Mr Cohen utför en väldigt utsatt och svårbalanserad form av dokumentär- och kulturskillnadshumor där han oftast endast har en tagning på sig. Många scener med sexanspelning. Väldigt många väldigt underhållande scener. Jag skrattar hejdlöst och skäms samtidigt. Sicken timing snubben har! Lika föraktfull som rolig.
myslas
2020-10-23
Fullständigt kränkande mot allt och alla förstås men också många gånger vansinnigt roligt. Cohen lyckas helt och fullt med sitt uppsåt att få helt vanliga människor att öppna sig och visa sig från sina allra värsta sidor.
2020-09-29
Har jag verkligen glömt denna film? Ja, tack och lov hade jag gjort det tills nu.. Den här filmen är så vidrigt dålig att jag saknar ord. Nu ska jag försöka glömma den en gång till!!!
apmannen
2018-02-24
En underbar intensivkurs i hur fort och obarmhärtigt humor åldras. Jag kan redan höra mina barn om några år fråga "tyckte ni på riktigt att det här var kul förr i tiden?". Svaret får bli "ja, under några veckor 2006 var det här supersuperroligt, alla tyckte det".

2017-09-20
Denne humoren liker jeg. Det er vel de som kritiserer filmen som er intolerante snarere enn filmen i seg.
2016-09-18
Skruvad och helgalen komedi! Har sett den många gånger och fler lär det bli! Det här är det bästa Sacha Baron Cohen gjort!
Dream
2016-04-25
Annorlunda, humoristiskt, vulgärt och gjort med glimten i ögat, samtidigt som den retar gallfeber på vissa utan humor, Briljant!
wasteoftime
2016-04-11
Det är med ganska stor besvikelse som jag ser den här filmen. Ali G var briljant i sin bästa stunder och rolig i sina sämsta. Det här är, bara kränkande. På så många nivåer. Det är kränkade mot mig som tittare. Det är kränkande mot Kazaker. Och mer eller mindre alla där emellan. Vissa av sakerna hade kunnat fungera i kortare sketcher, men det mesta är verkligen bara "...". Men visst, sämre kunde det också ha varit. 1,0 på SH-skalan.
kanemura
2016-04-02
En film som hade klassats som vedervärdigt rasistisk (speciellt av svenska filmförståsigpåare) om den utspelat sig i något annat land än USA. Tanken vid sådant hyckleri stör mig alldeles för mycket för att jag ska kunna ha det trevligt när jag ser filmen.
Philips
2016-01-05
"...min mustasch luktar pung..." Var fick de alla uppslag ifrån? Det är nog den galnaste film jag någonsin sett.