2.3
2.3
Bonded by Blood
Filmen handlar om knarklangarna Tony Tucker, Pat Tate och Craig Rolfes öde år 1995 i södra England.

Originaltitel | Bonded by Blood |
Regissör | Sacha Bennett |
Manus | Sacha Bennett, Graeme Muir |
Genre | Kriminalare, Drama, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Vincent Regan, Tamer Hassan, Dave Legeno, Lucy Brown, Adam Deacon, Terry Stone, Neil Maskell, Susie Amy, Kierston Wareing, Siobhan Hewlett, Michael Socha, Rebecca Ferdinando, Simon Phillips, Alex MacQueen, Christopher Ellison |
Engelsk gangsterfilm (baserad på en verklig händelse som kallas Rettendon murders). Jag har köpt den på engelsk bluray och det finns ingen undertext. Jag undervisar i engelska men jäklar, det är inte lätt att att följa med i all cockney/gangster/London-dialekt. Filmen känns relativt realistisk dock och även de hårdaste skurkarna begår misstag ibland och klantar till det. Rätt spännande i slutet, även om man vet vad som ska hända ifall kan läst om det riktiga fallet. Ett minus är att filmen ska utspelas 1993-1996 men allting ser väldigt 2010 ut.
Varken bra eller dålig. En film i mängden ungefär. Skådespeleriet är ok, ungefär i linje vad jag tycker om filmen.