3.5

Bombay Beach

Bombay Beach är ett av de fattigaste områdena i södra Kalifornien. Regissören berättar tre historier om olika livsöden som porträtterar manlighet i olika skepnader.

Originaltitel Bombay Beach
Regissör Alma Har'el
Genre Dokumentär, 2010-tal

StansGoasteMos
2015-07-07
Kära filmtipsare, dokumentärt betyder inte "sanningen" utan det är en svårdefinierad term som kan användas på en film som lurar varenda tittare exempelvis genom att vinkla och utelämna väsentlig information. John Grierson beskrev det allra bäst som "the creative treatment of actuality" och därför har jag inget alls emot inslagen av koreografi och fantasi, dom är ju superfina.
LosBerkos
2014-06-21
Så äckligt jävla regisserad. Filmskaparen behandlar familjer som dockhus.
sparv
2013-08-12
Fantastisk. Beirut gör sig så himla bra här.
Qhunden
2013-07-31
För det första känns den väldigt tillrättalagd och då tycker jag hela poängen faller. För det andra avskyr jag rednecks och när så många av de fina delarna så uppenbart är regisserade får det nog bli en tvåa. Väldigt besviken måste jag säga.
ShenLong
2013-07-30
vissa uppenbara regisserade bitar, som bidrog till viss skepsism till autenciteten.
dlu
2013-07-26
Medikaliseringen verkar drabba dokumentärer också. Allting ska vara planerat och scriptat för att passa in och få en säljande dokumentär. För mycket som var uppenbart arrangerat och tillslut tar jag för givet att allt är manusbundet. Killen sitter och fyller i en affisch till sin tjej. Den har helt säkert filmarna gett honom. Pålagda ljudeffekter överallt. Bomber filmade med en gammal VHS-kamera låter som kärnvapenexplosioner i Dolby stero 3D surround mega.
Brinkmann
2013-01-05
Medikaliseringen av vårt samhälle drabbar underklassen värst.
Greven81
2012-06-25
Har svårt för all koreografi eftersom det gör det svårt att avgöra vad som i övrigt är på allvar och vad som är arrangerat. Dock gripande människoöden!
Östpackarn
2012-06-21
aldrig sett bättre klipp-hantverk och foto.. helt makalös
cameo
2012-06-18
Något annorlunda grepp med regisserade och koreograferade element i dokumentären, gillade det inte till en början men det växte ju längre jag kollade. Fin och respektfull skildring av öknens människor och misfits.