2.3
2.3
Bokeh
Det amerikanska paret Jenai och Riley är på en romantisk semester på Island när de en morgon vaknar upp och inser att alla människor på jorden tycks ha försvunnit. Deras kamp för överlevnad och för att förlika sig med den mystiska händelsen innebär att de måste ompröva allt de vet om sig själva och världen.
Originaltitel | Bokeh |
Regissör | Geoffrey Orthwein, Andrew Sullivan |
Manus | Geoffrey Orthwein, Andrew Sullivan |
Genre | Drama, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Maika Monroe, Matt O'Leary, Arnar Jónsson, Gunnar Helgason, Berglind Rós Sigurðardóttir |
Jag tycker filmen kan få en att tänka till lite, på livet och såna saker. Och det är ju bra, borde kunna ge goda betyg men filmen är samtidigt för simpel, den tar inte ställning, den har ingen poäng, ingen sensmoral, den bara påvisar ett par saker och det är inte tillräckligt.
Sjukt svag trea. Borde kanske sätta en tvåa. Kändes som ett par amerikanska turister som åker runt och tittar på det isländska landskapet och har lite relationsproblem. Nä, det får bli en tvåa.
Börjar lovande men sen fallerar det. Långsam, tråkig och ganska ointressant. Svag 2.
Christofer, att den var lågbudget var väl ändå rätt uppenbart? Och en film blir väl inte bättre av att det var en bedrift att producera den... Men det är manuset och huvudrollernas kemi som brister så det är inte pengar som saknas. Den största behållningen var översättaren som verkligen ballade ur ibland:
I think I just defiled the "Lögerberger" - Jag har just passerat "Lögerberger" (4:20). Is this the rapture? -
Är det nu det brister? (15:30). Och min absoluta favorit:
The geothermal plants are all automated here. - De geotermiska växterna är automatiserade här. (23:42)
Något intressant dialogbyte här och där men överlag håller det inte alls.
4.9 på Imdb!? En lågbudgetfilm backad av Kickstarter som kan producera en såhär pass kvalitativ film är inget annat än en toppbedrift! Hatten av för det, visste inte det förrän eftertexterna började rulla. Vackra scener och härligt att slippa se det utspelas i suburban-USA. Därtill ett stämningshöjande soundtrack och ett manus som verkligen passade in så har vi en oväntad pärla i mina ögon.
Svårt att köpa att det här skulle vara något annat än en ursäkt för att filma det vackra isländska landskapet. Eftersom man lyckas med det kunde det ha funkat mycket bättre som en naturfilm.
Det började med en intressant idé. Sedan blev resten ren skit. Bara (enl min upplevelse) frågor utan tillstymmelse till något som helst svar på något. Att skådisarna hade noll kemi och verkade mest skitnödiga gjorde inte saken bättre.
Var inte alls vad jag hade förväntat mig, trodde inte en apokalyps kunde vara tråkig. Orkade knappt se klart men undrade vad som skulle hända. Blev inte tillfredställd av att titta klart dock. Kanske snarare en tvåa, andra kanske uppskattar mer om de har rätt förväntningar från början, men ger den en etta ändå.
De hade kunnat gjort något bra mycket bättre med idén. Nästan en etta.