BMX Hellriders
Cru Jones har en enda dröm; att vinna BMX-tävlingen Helltrack. Medan han förbreder sig för tävlingen träffar han en flicka.
Originaltitel | Rad |
Regissör | Hal Needham |
Manus | Sam Bernard, Geoffrey Edwards |
Genre | Drama, 80-tal |
Skådespelare | Talia Shire, Lori Loughlin, Ray Walston, Jack Weston, Bill Allen, Alfie Wise, Bart Conner, Marta Kober, Jamie Clarke |
Kanske den mest 80-taliga filmen jag sett, det räcker till en slätstabil tvåa.
sjukt RAD film!
Tror detta är den film jag sett som känns mest 80-tal. Allt är verkligen 80-tal. Hår, den tramsiga handlingen, det faktum att de är "unga rebeller" som åker BMX. Trean kommer mer av den känslan än någon annan kvalité filmen har.
Klockren.
Jag såg Rad för första gången nu i morse, 26 år gammal men med en stor kärlek till ett 80-tal som jag aldrig fick uppleva. Det jag hade hört om filmen var att det är en av de filmer som blivit hårdast sågad av kritiker men samtidigt mest älskad av publiken någonsin. Jag vet inte vad jag hade tyckt om filmen om jag sett den 86 men nu är det fanimej omöjligt att inte älska den. Rad har sjukt mycket hjärta, halvtaskiga skådespelare (men inte så usla som jag hade väntat mig), fula 80-talskläder, ett galet 80-talssoundtrack och består till största delen av extremt stämningsfulla BMX-scener. Betyget blir bara en trea eftersom den nog inte kan jämföras kvalitativt med mina satta fyror, men det är en riktigt underhållande film som fick mig att skratta och le från början till slut. För er som vill se filmen finns den på YouTube i sin helhet men vill man ha högra upplösning (och det vill man förstås!) går den att ladda ned där ni brukar ladda ned film. Cykla lugnt!
Ytterligare en film som lätt hamnar på min 80-tals lista denna plockar många nostalgi poäng men har sin 80-tals charm kvar som är svår att glömma. Låten "Send me an Angel" med Real Life gick inte att glömma efter jag såg denna för många år sedan, Underbart Soundtrack bjuder denna rulle på.
Minns att jag såg denna som en av flera favoritfilmer som barn. Nu när jag ser den inser jag att den inte är alltför bra och tyvärr gav den mig inte heller så mycket av en nostalgitripp som flera andra gamla pärlor gjort. 4 av 10.
Bra var den inte men det var en härlig nostalgi tripp.
Betyget beror väl till viss del på nostalgi, men det är oavsett en bra film. Och vilket soundtrack, vilken power! Vill trixla med styret och sladda lösgrus med min tantcykel varje gång jag kollat på Rad, men jag gissar att jag skulle se o-cool ut...
BMX trams. helt ok helgunderhållning med polarna.