Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Blue Valentine


En historia om vunnen och förlorad kärlek berättad i tillbakablickar och i nutid. De många romantiska minnena gör att Dean och Cindy tillbringar en kväll där de gemensamt försöker rädda sitt äktenskap.


Originaltitel Blue Valentine
Regissör Derek Cianfrance
Manus Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Ben Shenkman, Faith Wladyka, Eileen Rosen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3754
Filmnummer 80030

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av TimBuckley
Uppgivelsens ångest slingrar sig tätt kring skådespelarna Ryan Gosling och Michelle Williams som i denna film gestaltar ett par som inte längre tycks komma ihåg varför de blivit just ett par. N...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av jotnan
Denna gång var det min flickväns tur att välja film, och såklart blev det en romantiskt film med Ryan Gosling. Men vad som blev en besvikelse för henne som ville se mysig romans, var för mig en ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av bluevelvet
Dean (Ryan Gosling) och Cindy (Michelle Willilmas) är ett gift par som tillsammans med dottern Frankie (Faith Wladyka) verkar leva ett till synes normalt familjeliv. Dock knakar förhållandet i foga...   Läs mer »

Kommentarer


sawa
2018-08-21
Irriterande dålig, varför ens göra en film med en så kass historia?
Barneyk
2017-09-03
Som vissa andra skrivit så är det en väldigt svår film att betygsätta. Den är verkligen mångbottnad och tar upp många saker på ett speciellt sätt. Williams och Gosling är jättejättebra. Men jag gillar inte riktigt någon av dom någonstans. Det är ganska mycket nej som inte respekteras och andra typiska relationsgrejer som jag blir trött på och obekväm av. Men det finns en oromantiserande diskbänksrealism över det och det känns ju äkta, och då behöver det inte vara sympatiskt. Det finns mycket här att tänka på och jag gillar dualiteten i Goslings karaktär och det finns så mycket små detaljer i Williams karaktär också som säger en så mycket om hur hon funkar. I hennes desperation att aldrig bli som sina föräldrar så blir hon likadan. Ju mer jag tänker på det desto bättre tycker jag nog att filmen är, bättre än jag tyckte att den var medan jag såg på den. Så en fyra är nog ändå ganska självklar.
Ful_fisk
2017-07-25
Indiefilms-romantik som absolut fungerar. Stilig, snyggt strukturerad och bra skådespeleri. Kan känna att kontrasterna mellan karaktärernas dåliga och fina sidor är ganska tvärta och jag förstår ingen av dem när de är osympatiska. Sedan haltade den lite mot slutet också. Men i övrigt är detta absolut ett bra och intimt relationsdrama.
Körsbär
2017-06-10
En bra film om hur ett förhållande så lätt kan gå åt fel håll, riktigt bra skådespeleri men filmen i sig är ju inte riktigt spännande.
RustyFilm
2016-12-09
Jag har svårt att bli engagerad av den här amerikanska kärleksbråkfilmen (bra ord va). Det är väldigt bra skådespeleri men det måste till mer för att det ska bli riktigt bra film. Antar att regissörens grepp att trassla med filmens tidslinje är att hålla mig vaken och intresserad, det funkar så där. Jag låter nog ganska så kritisk men filmen har trots allt några förtjänster.

2016-09-28
Riktig bra men slutten trekker ned. Michelle Williams karakter er ingen kvinne man ønsker å bli forelsket i. -4.
malin93
2016-08-07
En historia som berör. Ryan Gosling spelar en fruktansvärt osympatisk karaktär, som nog inte är alltför ovanlig i verkligheten.
Murvel48
2016-07-19
Irriterande kameraarbete, märklig klippning och en tämligen ointressant story. Skådespeleriet räddar en svag tvåa.
LosBerkos
2016-04-24
En uppvisning i känslokall tortyr av den manlige huvudpersonen.
okidoki
2016-02-06
Tråkade ut mig.
Visa äldre kommentarer »