2.1
2.1
Blue Hawaii
Hans mor vill att han ska göra karriär, men Chad tar hellre på sig hawaiiskjorta än kontorsskjorta och bestämmer sig för att jobba som turistguide.

Originaltitel | Blue Hawaii |
Regissör | Norman Taurog |
Manus | Hal Kanter |
Genre | Komedi, Musikal, 60-tal |
Skådespelare | Angela Lansbury, Elvis Presley, John Archer, Joan Blackman, Nancy Walters, Roland Winters, Howard McNear, Steve Brodie, Christian Kay, Iris Adrian, Hilo Hattie, Jenny Maxwell, Pamela Austin, Darlene Tompkins, Lani Kai, Jose De Vega, Frank Atienza |
Medioker... Visst vackra miljöer, och en av Elvis bästa låtar "I cant help falling in love".. men det räddar inte en story som är lika tunn som minimjölk.
Smårolig, får väl ta den för vad det är... Kommersiellt skräp. Men lite rolig är den.
Hyfsade låtar men filmen var ingen höjdare.
Priceless, en asiatisk betjänt som heter...wait for it...PIng Pong! I övrigt tycker jag Gorillapappas analys uttömmer det mesta och lämnar inget mer att tillägga
Fruktansvärt äcklig och sexistisk film, alla tjejer är helt viljelösa och vill ha Elvis fast han är sjukt sliskig
Åh älskade Elvis. Jag önskar verkligen att du hållit dig borta från filmerna och hållit dig till musiken
Känns ganska meningslös då Elvis smörar runt med ett gäng efterblivna öbor genom hela filmen, dock ganska underhållande och Elvis musikframträdande räddar filmen från en 2a, därför blir det en svag 3a
Elvis Presley hann, trots bristande skådespelartalang, medverka i en hel del filmer med varierande kvalitet mellan 1956 och 1969. I Blue Hawaii har han just avslutat sin värnplikt och återvänt till sitt älskade Hawaii där han trivs bra med ett slött strandliv, tills hans mamma (den blott tio år äldre Angela Lansbury) och pappa kräver att han skaffar ett hederligt arbete. Det gör han, men kanske inte det de önskat, utan som lokal turistguide.
Den tunna handlingen är förstås inte mycket mer än en ursäkt för att låta Elvis framföra hela fjorton musiknummer och visa vackra Hawaiivyer. Blue Hawaii var början på slutet för Elvisfilmerna, som sedermera oftast bara blev sämre för varje år och betyget för denna något harm- och menlösa musikalkomedi blir en svag trea.
elvis är cool men det är nästan skrattretande hur mycket filmen kretsar kring honom
elvis är cool i den här filmen, jag diggar hawaii också ;)