Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Blow-up – förstoringen


Fotografen Thomas jobbar med mode och bor i London. Han blir för det mesta jagad av wanna-be-modeller som inte vill något högre än att han ska fota dem och göra dem kända. En dag råkar han ta bilder på ett par som hånglar, vilket leder till förvecklingar.


Originaltitel Blowup
Alternativ titel Blow-Up
Regissör Michelangelo Antonioni
Manus Michelangelo Antonioni, Tonino Guerra, Edward Bond
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 60-tal
Skådespelare David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, John Castle, Jane Birkin, Gillian Hills, Peter Bowles, Veruschka von Lehndorff, Julian Chagrin, Claude Chagrin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2150
Filmnummer 6261

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer2017-08-08
En klassiker som står sig.
Barneyk
2017-05-01
Inledningsvis så gillar jag filmen ganska mycket, den är snygg och det är en speciell stämning och Hemmings är väldigt bra i huvudrollen. Men sen tar inte filmen riktigt vägen någonstans och det hade jag på något sätt varit okej med då stämningen ändå håller filmen uppe. Men så är det bland annat en övergrepsscen som skildras på ett sätt jag verkligen inte alls gillar eller tycker mig se någon sympatisk poäng med och det får mig att falla ur stämningen som byggts upp och då faller väldigt mycket. Har många kvalitéer men inte nog för mer än en tvåa, även om den är ganska stark. Slutscenen är väldigt bra.
Hypostas
2016-02-22
Såg den här filmen i julas, och jag tycke den var helt underbart flummig och skön. Riktigt snygg är den också.
apmannen
2016-02-22
De femton minuter man fick av snubbe som framkallar film var kanske inte den mest upphetsande kvarten i mitt liv.
andmoreagain
2015-12-12
Världens bästa film.
Jompalompier
2015-09-24
Lite väl flummig för min del även om jag gillade delar av den.
timbo93
2014-11-03
Stundtals väldigt snyggt foto och kläder, men i helhet en mycket sexistisk, meningslös och överflödig film...
Werim
2014-04-03
Väldigt annorlunda film i förhållande till den klassiska sortens filmer. Trots att filmen i sig inte har någon handling i vanlig form så fångas man ändå i den. Här handlar det mer om att tolka än att förstå vad Michelangelo Antonioni vill säga.
knyff
2013-09-20
Snygg som faan, jävligt flum 60-tal över den, vilket jag älskar. Möjligtvis lite för lös i kanterna ibland - men man njöt bara av bildspråket och tidsandan. Propellern satte sig på minnet, riktigt kul scen!
RichardEk
2013-07-10
Filmen är helt klart "arty" men så var tidsandan lite också och regissören, Michelangelo Antonioni, var aldrig intresserad att berätta teleologiska och linjära berättelser utan ville mer, som David Lynch, förmedla ett sinnestillstånd till biopubliken. Så det är en film som engagerar men inte genom en förutsägbar narrativ berättelse utan genom att öppna upp tolkningshorisonter längs flera olika förståelseaxlar (där illusion-verklighet - axeln nog är den mest centrala). För den som söker en slut baserad på en förståelig logik blir detta frustrerande kan jag mycket väl tänka mig.
Visa äldre kommentarer »