De dödas slott

Grevinnan Elisabeth Bathory upptäcker att hon kan behålla sin skönhet om hon badar i blod från oskulder.

Originaltitel Ceremonia sangrienta
Alternativ titel Blood Ceremony, Blood Castle, Countess Dracula, The Bloody Countess, The Female Butcher, The Legend of Blood Castle
Regissör Jorge Grau
Manus Jorge Grau, Juan Tébar, Sandro Continenza
Genre Skräck, 70-tal
Skådespelare Lucia Bosé, Espartaco Santoni, Ewa Aulin, Ana Farra, Silvano Tranquilli, Lola Gaos, María Vico, Loreta Tovar, Franca Grey

2021-10-22
När det är både tråkigt och ojämnt spelar det ingen roll hur snyggt och stämningsfullt det än är. Tonvis av potential slösas bort när filmen släpar sig fram.
ItalyErik
2021-04-19
Som andra påpekat en något ojämn film. Men stämningsfullt är det och den gotiska skräckfilmens alla beståndsdelar finns där - och det är gjort med finess. En stilfull euro horror.
Raggarn
2017-05-27
Tyvärr ganska tråkig. Skådespeleriet är bra och produktionen känns rätt så seriös, men kom på mig själv flera gånger att kolla på videoklockan. Det brukar inte vara ett bra tecken.
Gordyal
2016-06-13
"Mysrysare" sägs det. Näppeligen om ni frågar mig. Fast det beror ju på hur man definierar ordet. Detta är i alla fall fjärran konventionellt snällhurtig Hammer och betydligt mer sydeuropeiskt smutsigt, vilket passar mig bättre. Dessvärre står den mest och stampar, och även om ribban läggs relativt högt, så blir det rätt så jämntjockt. Godkänd film som borde ha varit bättre. (7-/15)
niebaotan
2015-12-02
Nagot ojamn rysare som anda funkar. Skon stamning, hyfsat utforande. Svar att betygsatt men den far en 3a som eventuellt kan komma att sankas vid en omtitt.
idd
2012-11-19
Lite seg i starten men helt ok mysrysare 2+
PUNGentSTENch
2003-12-02
Okej film som får en att bli sugen på att lyssna på Venoms gamla dänga Countess Bathory.